Superprestasjoner av OKK-gutta i Jr/U-23 EM

OKKs EM-padlere fra venstre: Elling, Marcus, Per Christian, Amund, Eivind

Søndag 17. juli ble junior og U23 EM avsluttet i Plovdiv i Bulgaria. Det var et svært godt mesterskap for Norge og et virkelig godt mesterskap for OKK-padlerne. Vi gratulerer Lars Magne Ullvang fra Tysvær KKK som tok gull på K1 500 m og bronse på K1 1000 m i U23 klassen. Fantastisk Lars Magne!

Tilbake til OKK-gjengen:

Marcus Wang padlet mange løp. Både K4 500 m og K4 1000 m i tillegg til K1 1000 m. Med forsøksheat, semifinaler og finaler blir det mange løp. Derfor er hans prestasjon med 4. plass på 1000 m med tiden 3.33,9 ekstra imponerende. Ja, det var svært gode forhold, men den tiden må være Norgesrekord for juniorer? K4 1000m gikk også svært bra med en flott 6.plass til den norske båten med Jensen (Bærum), Teland (Fana), Wang (OKK) og Svoren (Asker).

Målfoto Junior K1 1000m Marcus

I U23-klassen vet vi at både Amund Vold og Eivind Vold presterer knallgodt. Det er derfor flott å se at de får det til å fungere så godt sammen i K2. De vant sitt forsøksheat og siktet mot medalje. De var så nære! Bare 12 fattige hundredeler fra pallen, og skuffelsen var stor like etter løpet. Men de slo fjorårets russiske sølvmedaljevinnere med 2 sekunder, og Amund var yngste gutt i feltet, så da må dere være stolte gutter!

Per Christian Wessel (OKK), Amund Vold (OKK), Magnus Ivarsen (Fana) og Elling Oftedal (OKK) padlet K4 500 m i U23. De tok seg til finalen etter en super semifinale. Det gikk fort! I finalen var de med fra start, men det holdt ikke helt inn. Grunnen var at uvær medførte utsettelser, og de fikk beskjed om løpsstart kun 10 min før start. Dermed ble det ikke tid nok oppvarming. Det ble 9. plass.

Per Christian Wessel (OKK) og Magnus Ivarsen (Fana) padlet K2 200 hvor det er knallhard konkurranse. De kom til B-finalen hvor de ble nr 5 som ga en 14. plass totalt sett.

Vi har snakket med hovedtrener Tom Selvik, som er strålende fornøyd med gjengen sin. “For en laginnsats og for en super gjeng!” sier Tom og legger til at “det er et privilegium for en trener å jobbe med en slik gjeng!”

Disse resultatene ligger det utrolig mye trening bak. OKK ønsker å gratulere OKKs trenerteam (Tom Selvik, Nevena Vlasic og Kristian Strand Luhr), og utøverne med flotte prestasjoner. Vi er stolte av dere!