OKKs ungdomslag på likt nivå som svenske lag

OKKs ungdomslag dro til Sverige lørdag 9. februar for å delta i en turnering i Stockholm.

OKKs lag: nr. 1 Jon Anders Berthelsen(18), nr. 6 Johannes Enger(18), nr. 5 Sondre Rødsand(19), nr. 10 Amund Dugstad(15), nr. 2 Mikkel Blomnes(18), nr. 9 Sigurd Dugstad (18)

OKK var plassert i en gruppe med andre 3 svenske lag: Skellefteå, Isbrytarna (Luleå) og Linköping. Alle 3 har en langtradisjon for kajakkpolo i Sverige.

Våre unge vant enkelt mot Skellefteå (6-1) og Isbrytarna (5-3), to lag som hadde de fleste spillere i 13-15 alderskategori. OKK tapte 2-1 siste kamp i gruppespill mot Linköping, som viste fram en bedre teknikk og taktikk. OKK kom uansett i finalen i gruppen, som ble spilt mot Linköping igjen.

et bilde fra kampen mot Skellefteå

Da var Oslo gutter mer fokusert og kampen var bedre forberedt. Etter en veldig jevn 1. omgang og hard forsvar av OKK, tok laget ledelse da det bare var 10 sekunder igjen til slutt. En perfekt kombinasjon som tok Johannes Enger til å score 1-0. Start på 2. omgang var ikke den beste, og Linköping satte ballen i mål med et vakkert angrep, 1-1. OKK reagerte, organiserte et bra angrep og det var igjen Johannes som scoret og sendte OKK i ledelse igjen. Med 1 minutt igjen til slutt klarte Linköping likevel å likestille resultatet. Siste minutt var intense, OKK forsøkte å organisere en shot på siste sekund men tapte ballen og ga Linköping mulighet til en rask kontring, 3-2.

Turneringen viste frem at det ikke er stor forskjell med svenskene på ungdomsnivået, selv om Sverige har en lengre tradisjon, brede deltakelse av unge og mer erfaring med kajakkpolo. OKK er det eneste klubb i Norge som har et ungelag, og det jobbes for å øke miljøet og forberede den neste spillergenerasjonen i klubben og i hele Norge.