Padletur til Ildverket

mar 27th, 2011 | By | Category: Havpadling, Nyheter

Liv-Kristin Rabe-Selvåg er nyvalgt oppmann Hav. Hun starter sin oppmann-karriere i Oslo Kajakklubb med brask og bram. Mens Bestumkilen medio-mars 2011 er frosset til tjukk is, tar hun og padlevenn Oluf kajakkene fatt og setter nesen sørover – til Nøtterøy-traktene. Liv-Kristin deler den flotte turen med medlemmene i OKK.

Havpadlerne i Tønsberg har sin årlige tur til Ildverket i februar hvert år. Ifjor ble det avlyst pga isforholdene, den helgen vi skulle avgårde frøs ferga mellom Sandefjord og Strømstad fast ute ved Færder… I år ble turen avlyst pga kulde. Rolf Kristoffersen (kalt Rulle-Rolf i miljøet) i Havpadlerne synes dette var for galt, og inviterte på eget initiativ fluksens til ny tur i mars.Invitasjonen ble lagt ut på padleforumet og 25 meldte seg på. Hvorav Oluf Og Liv Kristin som de eneste fra OKK, selv om vi er den desidert største klubben i landet… For 200 kr fikk vi MYE!!

Helgen opprant med strålende sol og havblikk og bare noen få kalde blå. Fjærholmen på Føynland uten for Nøtterøy var utgangspunktet for turen. Rolf stilte opp med med godteposer med innlagt premie, han hadde skaffet sponsorer til turen og fine premier. Han hadde virkelig jobbet med forberedelsene!

Vi padlet utover blandt flak med drivis, de får noen fantastiske formasjoner! En slik tur må bare oppleves! Lunsjen ble inntatt på Ramsholmen før vi kom til Ildverket tidlig på ettermiddagen etter ca 18 km padling. Med det været vi hadde, var vi mange som følte for en ekstra tur etter at leir var etablert og ankerdram inntatt. Det var til og med en av damene som badet….brrr….

Rolf stilte opp om kvelden med rødvinsmarinert indrefilet,kajakkpoteter og wok-grønnsaker samt enten øl, vin eller brus til alle. Makan til oppvartning!! Samt at vi fikk irishcoffee med skikkelig krem til dessert. Stemningen var høy og ble om mulig enda bedre med kulturelt innslag med historien om Ildverket, sang av Oluf og en særdeles uhøytidelig quiz. Praten gikk livlig og historiene var mange og morsomme. Kvelden var ikke slutt før bortimot 00.30 for de fleste.

Dagen etter opprant med sol og trivelig frokoststund i fjæra. Vinden tok seg litt opp utover dagen og vi fikk en del sidevind og noe sjø før vi etter en trivelig lunsj på Midtre Bolærene ankom Fjærholmen utpå ettermiddagen søndag.

Neste år håper jeg at mange flere har skjønt at dette er noe en bør være med på!

Hilsen,

Liv Kristin Rabe-Selvåg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 Comments to “Padletur til Ildverket”

 1. Liv Kristin Rabe-selvåg sier:

  Følg med på terminlisten, og facebooksiden ; “Havpadlegruppa Oslo Kajakklubb”, så får dere med dere det meste av det som skjer…..

  Liv Kristin
  (oppmann hav)

 2. Ferdinand sier:

  Dette er siden som ikke kom med i kommentaren over http://www.fenn.no
  Ferdinand

 3. Ferdinand sier:

  Dette var fantastisk lesning, var ikke klar over dette. Jeg pleier og logge meg inn på OKK`s sider flere ganger i uken, men dette har gått hus forbi. Til noen trøst så kan jeg si at jeg padlet igår fra Maxbo til Huk X 2, logget inn 9 KM. (Dette var i racer kajakk 40 cm bred.
  Sjekk forøvrig www siden, dette kan også bli gøy til sommeren, men tur ut i det blå havet og overnatting i det fri frister like mye.

  Ferdinand

 4. Bjørn Eirik Hanssen sier:

  Hadde jeg vært klar over denne turen ville jeg deltatt pga bor og arbeider for tiden i Tønsberg. Ikke tilfredstillende i etterkant å forstå at arragementet var så interessant som det ble. Hilsen Bjørn Eirik (medlem av OKK)

 5. Oluf sier:

  Livlige Liv-Kristin.

  En flott artikkel fra en tur som jeg ikke glemmer med det første.
  Du er flink til å spore opp spennende turer.
  Fortsett med det!

  Hilsen Omgjengelige Oluf.

  • Liv Kristin Rabe-selvåg sier:

   Omstreifende Oluf

   Må bare prøve å få flere til å oppdagen hvor moro dette er :))

   Livsglade Liv kristin