2010 – Et sterkt år for OKK!

apr 21st, 2011 | By | Category: Nyheter, Styresaker

Sveinung Oftedal, Formann i OKK

Her er første bidrag fra den upubliserte Årbok 2010. Formann Sveinung Oftedal er førstemann ut med sin oppsummering av fjorårets aktiviteter i OKK:
“2010 – Et sterkt år for OKK!”

2010 var uten tvil et godt år for OKK. Det er et privilegium for meg å få trekke frem noe av det som skjedde i klubben i fjor og noe av grunnen til hvorfor det går så bra. Selv om padlebølgen fortsatt skyller over landet, er det ikke opplagt at OKK utvikler seg videre som klubb. Noe av det viktigste vi gjorde i fjor var å få på plass nye visjoner og mål for klubben. Dette ble ved årsskiftet 2009/2010, og lå til grunn for planleggingen av 2010.

Det er gjennom visjoner og mål vi kan klart si hvor vi vil som klubb.

I skrivende stund er det vinter. Vinteren er ikke en dvaletid for klubben. Da legger flattvannspadlerne mye av treningsgrunnlaget for konkurransesesongen. Da er havpadlerne ute på vinterpadling, selv om det ble umulig i fjor vinter hvor vi var helt innpakket av is. Havpadlerne våre med Morten Groven i spissen kunne derfor bruke vinteren til å konsentrere seg om å planlegge årets første OKK arangement. Vårsamlingen på Mostranda på Tjøme ble en suksess med deltakerrekord og kjempeforhold. Havpadlerne presenterer hver eneste vår en aktivitetsoversikt for hele året. Her finner man et tilbud som skulle passe de fleste nivåer og interesser. Jeg vil trekke frem at vi startet opp med et fast tilbud med turpadling for nybegynnere hver onsdag ettermiddag. Dette gjør at nye medlemmer lettere blir trygg i kajakk, og finner et klubbmiljø.

Jeg er veldig stolt av opplegget vi har etablert gjennom det obligatoriske introduksjonskurset for nye medlemmer. Dyktige og engasjerte kursledere har medført mange positive tilbakemeldinger fra deltakerne. Vi har hatt mange ulike kurs i klubbregi i 2010. Et utrolig mangfold. Vi har blant annet hatt et meget godt kurs for funksjonshemmede, veldig populære rullekurs som havpadlerne har god nytte av, og kurs i padleteknikk for de aktive turracerne våre. Vi ønsker å utvide kurstilbudet enda mer i 2011. Et økende antall medlemmer gjør at vi må stadig fornye tilbudet til medlemmene. Det skal vi klare.

Samtidig som havpadlerne hadde sin vårsamling på Tjøme, dro noen av våre beste flattvannspadlere til sin sesongåpning på Nordisk testregatta i København. Der fikk vi resultater som bar bud om en sterk sesong. Det fikk vi til gangs, og når sesongen var over hadde vi blitt Norges beste klubb ved å vinne den såkalte lagcupen i 2010. Vi hadde også fått flere sterke internasjonale resultater i World Cup, EM, VM og Maraton VM. Dette er ikke tilfeldig, det er et resultat av at vi har fått på plass et opplegg for rekruttering av barn, et treningstilbud som gir miljø og en solid treningskultur for ungdom, og at vi har trenerkompetanse som gir muligheter i klubben til å bli toppidrettsutøver. Det er også moro å se samholdet mellom våre unge konkurransepadlere, og våre garvede masterpadlere som gjør rent bord i Dalsland og Gudenå.

….. og hvilke treningsmuligheter vi nå har fått med det nye treningsrommet som stod ferdig i 2010! Det er fantastisk flott å se hvor godt det nye treningsrommet fungerer. Mitt inntrykk er at flere av klubbens medlemmer nå benytter seg av klubbens treningsfasiliteter. Vi har med dette bygget gitt et topp tilbud til våre toppidrettsutøvere, og et langt bedre tilbud til bredden.

Siden vi nå har blitt en stor klubb også innen flattvannspadling, har vi måttet ta ansvar som stevnearrangør. Det gjorde vi til gangs i 2010. OKK var medarrangør på et Norgescupstevne i juni, Nordisk Mesterskap i august, etterfulgt av NM i samme måned, og til slutt vårt eget Oslo Kajakkrace i september. Noen syntes kanskje dette medførte litt mye jobb, men med gode rutiner og fordeling av oppgaver på flere så går det. Idretts Norge er avhengig av frivillig innsats. Innsatsviljen er virkelig til stede i OKK også!

Vi har mange utfordringer som klubb. Vi er mange, og vi vokser år for år. Dette er fantastisk for en klubb, og jeg håper at denne utviklingen fortsetter. Til tider kan det derimot være trangt i både garderoben og på brygga. Vi skulle gjerne hatt flere båtplasser til både klubb båter og private. Disse utfordringene prøver vi å gjøre noe med så godt som vi kan. Vi har imidlertid et begrenset areal tomteareal å boltre oss på. Når jeg sier oss, så er det oss,- medlemmer i OKK. Innslaget av ikke medlemmer har vi ikke kartlagt, men det er nok noen ikke-medlemmer som benytter klubbens båter om sommeren og treningsrommet om vinteren. Vårt tilbud er medlemsfinansiert. Alle som bruker klubbens utstyr inn og ute skal være medlemmer. Dersom du har venner som ikke er medlemmer, men besøker klubben en gang i blant, så inviter dem til å melde seg inn. Da blir forholdene i klubben enda bedre.

Etablering av ro- og padlebanen i Bestumkilen er nå vår største utfordring på anleggssiden. Vi var glade for fastsettelsen av reguleringsplanen i 2010, men planen må gjennomføres. Vi skal lykkes i å etablere en ro- og padlebane i Bestumkilen. Med banen på plass, kan vi med rette si at OKK har landets beste tilbud til padlere på alle nivåer.

Noe som jeg synes å legge merke til er hvor bra mangfoldet i klubben er. De som driver med padling som hobby ser ut til å trives sammen med de satser på padling som idrett. På brygga ser det ut som eldre trives sammen med unge. Dette må fortsette, og er vår styrke som klubb.

Jeg er privilegert som kan være leder i en så levende klubb. Jeg er privilegert kan være leder i en klubb med så mange flinke tillitsvalgte. Jeg privilegert som kan være leder i en klubb som har visjoner og mål, og som har en vilje og kraft til å nå målene.

Til slutt vil jeg oppfordre alle til å bruke hjemmesiden vår aktivt. Her vil man finne nyheter og all informasjon om aktiviteter i klubben. Jeg ønsker alle medlemmer en fin padlesesong i 2011!

Sveinung Oftedal

Formann i OKK

 

 

Comments are closed.