Konkurransen

apr 24th, 2011 | By | Category: Barn, Nyheter

En stolt medaljevinner; Victoria Wang

Vårt neste bidrag som ble skrevet til Årbok 2010 er fra Victoria Wang, som nå er 10 år gammel. Utholdenhet, motivasjon og strategisk tenkning er viktige faktorer for å nå mål man setter seg. Les Victorias egen beretning om den gang hun – som eneste jente – slo konkurrentene i Bestumkilen!

Hei jeg heter Victoria. Jeg er ni år. Jeg elsker å padle. Jeg har noen venner. Det er Marcus som er broren min og en som heter Sondre. Han er ikke akkurat min venn, men han er snill. Det er noen gutter som er eldre og sterkere enn meg. Men nå skal jeg ikke glemme meg bort. Jeg skal fortelle om en litt spesiell ting.

Det starter noen år tilbake i tid. Det var et løp. Jeg var som vanlig den minste jenta og den eneste. Vi står ved startstreken og venter på å padle 500 meter. Det sier plutselig “poff”. Vi er i gang. Familie og venner står og heier på barna. Jeg ligger som vanlig sist. Jeg blir så irritert. Hvorfor må jeg alltid være sist. Det er så urettferdig. Selv om jeg er minst trenger jeg ikke å være sist. Selv om jeg er jente trenger jeg langt i fra å være svak. Vi var ferdig med å padle. Vi padlet tilbake til brygga.

Så skulle vi inn og spise pizza. I det vi skulle gå inn å spise var det noen som skrek: En hai !!! Personen pekte ut i vannet. Men der lå det bare en helt vanlig åre. Morsomt. Så spiste vi pizza. Det var noen av de store guttene som tulla med meg, de puttet pepper oppi glasset mitt. Jeg fikk panikk.  Jeg kunne jo ikke sprute det ut på bordet. Jeg fortet meg ut på verandaen, og spyttet brusen ned på brygga.

Heldigvis sto det ingen der. Det var liksom så deilig og bare stå der og se på det blå havet og båt lysene som speilte seg i vannet. Kristian (små sjef) ropte at det var medaljeoverrekkelse. Jeg fikk gull fordi jeg var den eneste jenta. Jeg gikk og fikk medaljen. Så etter at alle hadde fått medaljer, gikk vi hjem.

På tirsdag var det ny konkurranse. Jeg trente alle dagene til tirsdag. Så var dagen kommet. Jeg skulle padle 1000 meter. Jeg tok ut den hvite kajakken min med turkise blomster på. Jeg padlet til startstreken. Så var vi i gang. Jeg prøvde å ta igjen flere og jeg lyktes. Jeg tok sakte men sikkert flere og flere igjen. Jeg lå på tredje, nei andre! Jeg prøvde å ta igjen han som var foran meg. Da gikk han rundt. Jeg padlet alt jeg kunne inn i mål. Jeg vant! Jeg padlet inn til brygga. Jeg fikk applaus og en stor gullmedalje!

Tenk at lille jeg kunne ta igjen alle de guttene!

Da var fortellingen min over, men husk: Når det er noe du virkelig vil, så kan du nesten alltid få det til.

Slutt!!!

Victoria Wang

Medlem og rekrutt

 

3 Comments to “Konkurransen”

 1. Elizabeth H. Glad sier:

  Kjempefint innlegg Victoria! Fortsett med å konkurrere med gutta! Er sikker på at du bidrar til at flere jenter inspireres til å være med i padle- og konkurransemiljøet!

 2. Agnes Brun-Lie sier:

  Kjempe gøy Victoria! Snat blir det en vane å se gutta bak deg 😉

 3. Jørgen Hjemdal sier:

  Det var en fin fortelling Victoria! Håper du fortsetter å ha det gøy med padlingen og padler minst like fort som gutta 🙂
  Hilsen Jørgen Hjemdal