Mitt første møte med Oslo Kajakklubb!

apr 3rd, 2011 | By | Category: Nyheter

Introduksjonskurs i Oslo Kajakklubb

Konsentrert trening på riktige åretak

Kajakksesongen nærmer seg raskt. Med plussgrader både dag og natt er Intro-kursene forhåpentligvis snart i gang. Tori Tollefsen, nytt medlem i 2010, deler nedenfor sitt første møte med Oslo Kajakklubb med medlemmene:


Gjennom et fotokurs i regi av Oslo Kameraklubb for 1 1/2 år siden har jeg fått flere gode venner; blant andre kajakkentusiasten Elizabeth H. Glad. Allerede første kursdag i kameraklubben viste hun stolt fram Oslo Kajakklubbs Årbok med bilder hun hadde tatt fra klubbmiljøet. Selv visste jeg knapt hvordan en kajakkåre så ut, men ble raskt inspirert av hennes entusiastiske framstilling av kajakksporten; hyggelige treningsøkter, turer til idylliske steder med mat og drikke, overnatting i telt og andre hyggelige sammenkomster med klubbens medlemmer.

Interessen min ble ytterligere forsterket etter at Elizabeth viste meg den vakre strandeiendommen med klubbhuset i nydelig funkis stil som badet i solen. Det yret av liv med padlere i alle aldre som var på vei til å gjøre i stand båtene til padletur, eller som var i ferd med å avslutte dagens økt. Dette overbeviste meg om at dette kunne ble en spennende utfordring for meg. Men det viste seg at det ikke bare var å hoppe ut i en båt og prøve seg. Før alle disse godene var inngangsbilletten medlemskap og gjennomført obligatorisk sikkerhetskurs for nybegynnere.

Konsentrerte kursdeltakere hører på instruksjon

Medlemsskapet ble heldigvis tegnet like før årets inntaksstopp og jeg satte meg opp liste for nybegynnerkurs i juli 2010. Forventningsangsten velvet over meg med tanke på at jeg kanskje måtte ta eskimorulle, men det viste seg at det er kun for de erfarne. Da pustet jeg lettet ut! Kurset var bra bygget opp med tanke på teknikk og god sikkerhet på sjøen, noe som jeg senere har erfart er meget viktig, da det er vanskelig å legge av seg feilinnlærte vaner.

Sønnen min Mads på 22 år ble grepet av min entusiasme og også han ble raskt innmeldt i klubben. Nå har vi fått en felles fritidsaktivitet som vi begge trives med. Elizabeth og jeg hadde en fin tur på sensommeren og jeg gleder meg til nye turer og opplevelser i 2011!

Tori Tollefsen
Medlem i OKK

 

 

 

 

Kameratredning av havarert kajakkpadler

Vel overstått Intro-kurs!

 

Comments are closed.