Reisebrev fra Vårsamling i Florida

apr 18th, 2011 | By | Category: Nyheter, Sprint Bane

Louise Leren Moen foran, Lise Sheriff - i hardtrening

Tre av våre utøvere i OKK har vært på Vårsamling i Florida sammen med Tom Selvik. Her kommer en liten beretning til OKK om oppholdet og treningsprogrammet.
Endelig  ble det mars og tid for årets Vårsamling med landslaget i Florida. Louise og Agnes reiste over siste uken i februar for et opphold på 8 uker, mens Lars blir her i 4 uker. Opplegget i år er stort sett det samme som i fjor. Vi har som oftest tre økter dagen. Første økt er alltid padling, andre og tredje økt er gjerne en kombiøkt med enten styrke og padling, styrke og løping eller padling og løping.

Tom kom over etter første uken og skal være her i 3 uker før han reiser hjem en tur til familien for så å komme tilbake og dra på høydesamling med Eirik Verås Larsen i Mexico. Knut Holmann, som fortsatt er mannen bak treningsprogrammet vårt, kom for et kortere opphold på 6 dager. Vi er også så heldige at vi har fått fysioterapeuten vår på besøk i to uker for å ta vare på oss og gjøre oss ”fit for fight” til alle øktene. I tillegg har også ernæringseksperten Christine Helle vært her og hjulpet oss med å finne gode og riktige matvarer, slik at vi restituerer oss fort til neste økt.

Padleforholdene her er veldig bra. Hvis det er mye vind padler vi i en kanal som er ca. 7.5 km lang, og om det er stille padler vi på Banana River. Hjemme på denne tiden av året må man passe på at man ikke kjører på isflak, mens man i Florida må passe seg for alligatorer, sjøkuer og delfiner. Det blir litt ekstra idyllisk å padle når man har delfiner som hopper rett foran kajakken.

Treningen er som alltid hard, men samtidig veldig gøy og lettere å gjennomføre når det er sol og varmt ute. Vi har også møtt padlere vi ble kjent med her i fjor samtidig som at vi har fått nye bekjentskaper. I år er det veldig mange flere padlere her enn det var i fjor. Det er stort sett kanadiske padlere (alt fra landslaget til klubber), men også det danske, svenske og finske landslaget er her i tillegg til noen tyskere og franskmenn. Man får en følelse av å leve i et eget padleunivers da alle driver med det samme og har forståelse for hva det vil si å være toppidrettsutøver. Det er også veldig spennende å se hvor forskjellig man trener fra hverandre.

Vi jentene har trent noen økter sammen med Henriette Engel Hansen (Danmark), Emilie Fournel (Canada), Jenni Mikkonen (Finland) og Jenny Egan (Irland). Det er gøy å kjøre med noen av de beste i verden, og kjenne på hvor høy fart de har. Lars sitt felt har for det meste bestått av nordmenn og svensker, med de to olympiske mestrene Eirik Verås Larsen og Marcus Oscarsson i spissen.

Vi tre Oslopadlere har bodd i leilighet sammen med Andreas Bruserud og Lisa Sheriff. Å bo fem personer i en relativt liten leilighet skaper selvfølgelig en del utfordringer, men det har gått bra. Vi lager middag på rundgang hver vår dag og spiser ute 1-2 dager i uken.

Halvveis i samlingen hadde vi som skal være her i 8 uker tre dager fri. Da var det et poeng å komme seg litt bort herfra slik at man kunne tenke på alt annet enn padling. Vi dro derfor seks stykker på tur til Key West og Miami. Key West er en ca. 7 timer lang biltur herfra, og det er det sørligste punktet i USA. Der fikk vi oppleve turkist vann og vi snorklet ved verdens 3. største korallrev. Miami ligger halvveis på tilbakeveien, så vi stoppet der for å oppleve Miami Beach. Turen var en flott opplevelse, og det var godt å se og tenke på noe annet enn trening noen dager. Da vi kom tilbake var vi friske og klare for å stå på og kjøre hardt de siste tre ukene av samlingen. Lars kunne dessverre ikke bli med på turen fordi han måtte tilbake til Norge for å avslutte siste året på Wang Toppidrett.

Tiden går så alt for fort her borte, og vi gruer oss allerede til å måtte reise hjem. For dette må være det beste stede å være for en kajakkpadler!

Comments are closed.