Teknikk-kurs på Vårsamlingen 2010

apr 22nd, 2011 | By | Category: Havpadling, Nyheter

Aktiviteter på Vårsamling 2010

Vårsamling 2011 nærmer seg med lynfart! Allerede neste helg blir det igjen kurs og aktiviteter innen padling i OKK-regi ved Tjøme. Her kommer en liten smakebit fra Teknikk-kurset som ble holdt i fjor – skrevet av deltaker og medlem Hanne Eilhardt Pedersen:

 

Det var med stor spenning jeg meldte meg på Teknikkurs på Tjøme i april. Den store Vårsamlingen som jeg hadde hørt om, men ikke vært med på tidligere. Har jo ikke padlet mer enn knapt to sesonger,- Mange spørsmål svirret derfor gjennom hodet mitt:

Ville det bli for kaldt?

Var jeg god nok til å være med?

Hva om alle de andre padlet fra meg?

Var vi virkelig nødt til å være i det kalde vannet?

Kom jeg til å bli kjent med noen nye kajakkentusiaster?

Ville den lånte tørrdrakten fra OKK VIRKELIG holde vannet ute?

Spenningen var stor! Fredags ettermiddag kom vi til den vakre skjærgården ved Tjøme. Min danske venn hadde også fått plass på kurset: moro å vise frem hva som rører seg i det norske kajakkmiljøet. Mange telt, biler og ikke minst kajakker lå og vitnet om at ”Her blir det mange kajakkfolk!” På lørdagen var det enkelt å finne ut hvilket kurs og hvem vi var påmeldt sammen med: Tydelige lister og opprop og så var vi i gang!

Anita fra Larvik var vår instruktør. Vi padlet ikke langt før vi gikk på land og hadde presentasjonsrunde for hverandre med alles forventninger til kurset. En spennende blanding av mennesker og Anita tok hver enkelt av oss på alvor uansett nivå og forventning! Jeg følte meg straks trygg og i gode hender og kjente at jeg hadde full tillit til henne MEN så ble vi fortalt at vi skulle ut i vannet med det samme! Det var jo det siste jeg ønsket, og HVIS vi måtte i vannet hadde jeg da virkelig trodd det var det aller siste som skulle skje på søndagen!!! Det viste seg imidlertid å være utrolig lærerikt å svømme rundt sin egen kajakk, bli kjent med snorer, komme seg opp på den og lære seg selvredning uten ”paddelfloat” ,”like a cowboy!” Til min store glede oppdaget jeg at en tørrdrakt faktisk holder vannet unna kroppen

Det var også utrolig moro å oppleve både andres og sin egen fremgangen i løpet av kurset. Eksempelvis da vi fikk utdelt hver vår lille ball. Den skulle vi kaste foran oss i vannet, padle etter og plukke opp. De fleste av oss måtte jo mange ganger padle tilbake for å få tak i den og det tok fryktelig lang tid å komme seg fremover! Vi fikk noen enkle tips om sideforskyvninger i fart, og Anita ga oss tett og individuell oppfølging. Vi jaktet igjen på ballene våre med et heeeelt annet resultat: Stolte og overrasket over den raske fremgangen beveget kajakkene våre seg sidelengs i fart, og ”vips” fikk vi tak i ballen vår med Anitas entusiastiske tilrop!

Etter kursdagen lørdag satt vi i solen på svabergene og pustet ut etter dagens opplevelser, og gledet oss masse til fortsettelsen på søndag. Mens vi satt der kom det plutselig noen glade kajakkentusiaster fra Oslo ut på til  oss og tenk: Liv Kristin bød på verdens beste hjemmelagete sjokoladekake, noen kom med noe leskende og andre med sitt sprudlende humør. ALLE hadde noe å bidra med fra sine kajakkopplevelser denne dagen. Kvelden nærmet seg og plutselig nådde duften fra grillen oss! Medbragt mat og drikke og en storartet stemning møtte oss ved grillplassen. Det var utrolig lett å komme i prat med kajakkentusiastene, og alle pratet villig om dagens opplevelser og selvsagt noen gode, gamle kajakkhsitorier i tillegg.

Søndagen var også storartet. Heldigvis var det kjøligere i været. ”Heldigvis” fordi Anita øste av sin kunnskap om hva som var lurt når kulden setter inn: Et lett vindtett overtrekksantrekk holdt henne varm. Da vi spiste lunsjen var det flere med iskalde fingre etterpå, og det var jo ikke mye moro å stikke hendene inn i de enda kaldere neoprenhanskene. ”Har du varmt vann på termos?” spurte hun. ”Da heller du det varme vannet oppi hanskene så blir de behagelig varme.” Som sagt så gjort: Herlig! Så tipset en annen om at når man skulle ta av og på tørrdrakt, var det lurt å bruke talkum! Vi lekte oss med stoppteknikker, lave og høye støttetak, kravlet oss opp på ei brygga og mange andre teknikker med navn som har gått litt i glemmeboken,- nå som kajakksesongen er litt i dvale for vinteren.

Da vi slitne kom til hytta vår på søndagen var det bare noen få rester igjen av maten. Gleden var stor da han vi delte hytte med foreslo at vi kunne slå oss sammen og lage et restematmåltid. Nok en ny og positiv dimensjon fra vårsamlingen.

STOR takk til arrangørene for denne flotte vårsamlingen! En stor takk til alle de utrolig trivelige og vennlige kajakkentusiastene som var på der. En stor takk til instruktøren vår Anita: Hun var en fantastisk samlende person og hennes entusiasme, blide ansikt, individuelle oppfølging og kajakk kunnskap ga meg en kjempeinspirasjon: Tenk alt det som faktisk er mulig i en kajakk! Alle mine undrende spørsmål og bekymringer ble gjort til skamme! Gleder meg allerede til neste vårsamling!

Skrevet av Hanne Eilhardt Pedersen – og som i år har meldt seg på Aktivitetsleder-kurset!

*********

Skulle du ha spørsmål vedrørende årets Vårsamling i 2011, se våre nettsider, eller ta kontakt med Morten Groven, arrangementsansvarlig.

 

 

 

Comments are closed.