Invitasjon til Pinsetur til Kosterøyene 10.06.-13.06.2011

mai 4th, 2011 | By | Category: Havpadling, Nyheter

Havpadlegruppens Pinsetur til Koster er en klassiker. Kosterøyene er et flott område med rik skjærgård og flotte svaberg, med de utroligste former skapt av isen. 

På utvalgte skjær ligger kolonier av sel og soler seg. Det er muligheter for skjermet padling mellom skjærene, og padling i åpent hav. Noen steder kan en oppleve det herligeste Ragnarokk for erfarne havpadlere. I kanalen mellom Syd-Koster og Nord-Koster kan det kjøpes kaffe, kaker og andre gode saker.

 

Krav til deltakerne:

Fra fastlandet til Kosterøyene må en krysse et åpent stykke hav på ca 3 km. For å delta på turen, må en beherske en halv meters bølger i åpen sjø.

Sted for sjøsetting:

Vi sjøsetter kajakkene på stranden til Bofors camping på Tjärnö i Sverige.

Kjørerute:

Kjør E6 over Svinesund. Ta av mot Strømstad. Følg vei nr 176 sydover langs sjøen. Kjør til skilt der det står Daftö, Oddö, Tjärnö og Saltö. Sving til høyre. Kjør mot Tjärnö. Kjør ca 7 km. Skilt til Bofors camping dukker opp. Kjør gjennom bommen og ned til stranden for sjøsetting. Bilen parkeres utenfor bommen. Resepsjonen er åpen fra kl 18 til kl 20 alle dager. Stikk innom resepsjonen hvis den er åpen, og betal for parkering. Bommen stenger kl 21. Parkering koster 25 svenske kr pr dag for hver bil. De har betalingsterminal i resepsjonen.

Leirplass:

Leirplassen blir i bukta på nordvestsiden av Store Brattskär. Bukta er for grunn for andre båter enn kajakker. Det er en stor gresslette i bunn av bukta, hvor det er plass til minst 20 telt. Dette er med andre ord en ideell leirplass. På Brattskär er vi i fred for sure fuglekikkere og andre svenske grinebitere, som vi var utsatt for i 2009 på nordspissen av Ramsö, hvor vi har hatt leirplass i en årrekke. Store Brattskär ligger rett øst for sydspissen av Syd-Koster. I bukta på den andre siden av øya, er det vanlig vis rikelig med rekved og annet brennbart materiale, til fjærebål hver kveld.

Transport:

Klubbens nye kajakkhenger, som ble anskaffet sist høst, hekter vi på Oluf sin bil. Dermed er transporten av kajakker i boks. Vi anbefaler at dere surrer på kajakken torsdag kveld. Dere må starte med å laste på øverst på hengeren. Det er plundrete å laste øverst, når det er fullt nedenfor. Vi satser på å kjøre fra klubben snarest mulig etter kl 14 fredag 10. juni. Ankomst til Bofors camping for Annett og Oluf blir vel en gang mellom kl 17 og 18. Gi beskjed om dere trenger skyss eller tilbyr skyss, når dere melder dere på. Vi stokker biler, i den grad det er behov for det.

Planleggingsmøte:

Det blir møte om turen i klubbrommet 8.juni kl 20.30, etter onsdagspadlingen. De som ikke har vært med på turen før, bør møte. Oluf deler ut laminerte kart til alle som møter. På kartet er det avmerket sted for sjøsetting, og leirplass. De som ikke kommer på møtet, får utdelt kart på Bofors camping eller på leirplassen.

Padling til leirplassen:

Deltakere med lite erfaring skal padle i flokk fra Bofors camping til leirplassen. Annett og Oluf blir flokkledere. De som skal være med i flokken, bør møte i klubben fredag kl 14. Hvis det ikke er mulig, må de ringe til Annett eller Oluf, for å gi beskjed om når de er på vei, slik at vi kan ordne med kvalifisert følge til overfarten. Erfarne padlere kan ta seg fram til leirplassen på egen hånd, men de skal være minst to i følge.

Overfart i tilfelle dårlig vær:

Annett og Oluf vurderer forholdene før overfarten til leirplassen. Dersom det er for mye sjø, blir overfarten utsatt for hele gruppa eller for deler av gruppa. Overnatting på landsiden blir på Bofors camping eller en annen høvelig leirplass i skjærgården. Dersom gruppa blir delt, vil Annett og Oluf få ansvar for hver sin gruppe.

Påmelding:

Påmelding til Annett – E-post:  annettbrohmann@hotmail.com/ Evt spørsmål: mobiltlf:; 92 42 35 96

Alle som skal være med, melde seg på!

Vær snill og oppgi mobilnummer og transportbehov ved påmelding.

Oluf har mobiltelefon: 91 51 70 74/ eller E-post: olg@ag.no

 

VEL MØTT TIL EN TRIVELIG TUR I FANTASTISKE OMGIVELSER,

OG MED TURGLADE DELTAKERE!

 

HILSEN OLUF GUNDERSON OG ANNETT BROHMANN

 

 

Comments are closed.