Knall- og spenstig padletur til Grebbestad

Morgenkaffe er et absolutt "must" på en hyggelig padletur!

OKKs aktive oppmann HAV har sendt redaksjonen en spennende rapport fra en spenstig padletur til Bohuslan 17.mai-helgen. Værgudene var i sitt mer ertete hjørne denne langhelgen i mai.

Lørdag 14.05 dro Oluf Gunderson, Øivind Hansen, Kåre Peder Rasmushaugen, Geir Røvde Johansen og Liv Kristin Rabe-Selvåg på tur til Bohuslän på en fire dagers tur.Det ble vel egentlig årets første OKK-tur, selv om det var en privattur, i og med at det bare var OKK-medlemmer med…
Vi gledet oss stort! Værmeldingene hadde bydd på det meste, så vi ble enige om å dra ned og se hva vi fant. Etter en tur på kajakkbutikken, matbutikken og systembolaget (for dem av oss som rakk det da) stod vi omsider på stranda og pakket kajakker. Været var grått og det blåste noe, men kom oss avgårde. Vi landet første kvelden på Lökholmen sør for Grebbestad. TAKK Orust for padleguidene! Lett å padle i disse områdene når alle lovlige teltplasser er vist på kartet og øyene beskrevet på alle vis. Det regnet etterhvert kattunger og middagen  ble  laget og inntatt utendørs som stående buffet. Det ble ble en særdeles morsom kveld etterhvert før vi tumlet til sengs.
Neste dag blåste det friskt og sjøen begynte å resise seg litt. Motvind er IKKE morsomt. Men vi kom oss avgårde, holdt oss tett sammen og fulgte godt med på førstereisgutten Kåre Peder så han ikke skulle ta skrekken. Men han klarte seg utmerket. Vi kom etterhvert fram til Dannemark hvor vi fant en nydelig teltplass. Sola kom fram og vi inntok ankerdrammen på svaberget og syntes livet igrunnen var til å leve. Ankerdram gjør de fleste i godt humør. Noen fisket, noen bare slappet av. Rekved var det mer enn nok av, og snart hadde vi et trivelig bål. Rart hvor raskt en blir godt kjent rundt et bål.
Neste dag opprant med strålende sol og bukta ved teltplassen var blank og stille. Frokost under slike omstendigheter tar tid, men vi kom oss etterhvert avgårde. Lite visste vi hva sjøen hadde i vente for oss. Planen var å dra ned til Hunnebostrand, returnere og dra nordover til Fjällbacka på ettermiddagen. Det gjorde vi til slutt, men underveis møtte vi først 1,5-2 m bølger før Hunnebostrand hvor vi lekte oss skikkelig. Kåre Peder hadde ingen problemer med sjøen, så vi kunne virkelig kose oss der ute. Imponerende!!
Etter kaffe og is i Hunnebostrand, møtte vi sjøen igjen da vi rundet Valö, men da som krevende reflekssjø. Igjen klarte Kåre Peder seg utmerket, klubben har fått en ny og habil padler i denne nybegynneren. Det skal sies at vi andre måtte jobbe for å holde oss på rett kjøl rundt Valö!  Det ble tre mil med til tider tung padling den dagen, så det var ingen protester mot å slå leir da vi fant en lun plass på nordøst siden av Kalvö.
Søndag opprant med frisk bris, men vi den for det meste sideveis bakfra og hadde god hjelp mht fart. Vi surfet inn til Grebbestad med et visst vemod over at turen var over. Men også takknemlige for fire fine dager på tur.
Liv Kristin
Til slutt et lite tips fra Liv Kristin: Padleguide for Orust-område. Se følgende link: http://www.orust-kajak.se/produkter/campswe.html

 

 

 

 

 

 

Fire slitne karer har beseiret heftige førefohold

 

 

 

 

 

 

 

 

Oluf kokkelerer i pøsende regn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publisert

i

,

av

Stikkord: