Våryr himmelsprett på Ulsholmen 02-05.06.2011

Den tradisjonelle høstturen til Ulsholmen er på årets turplan flyttet og forlenget til vårens langhelg og forhåpentlig forsommer.

Vi etablerer teltleir torsdag 2 juni på gressletten innenfor den smukke sandstrand omkranset av klipper og svaberg nord på Ulsholmen. Her har vi havet rett ut mot “Gula humpen” og øyene ned mot Grebbestad, men med mulighet å padle ut i et mer skjermet farvann fra Havstensund.

Adkomst

Via E-18 mot Gøteborg. Kjør over til “søta bror” via Svinesund og passèr Strømstad før du tar av til Grebbestad. I Sverige og Grebbestad møter du åpne butikker og Systembolag da svenskene har byttet himmelspretten mot “Svenska flaggans dag” 6 juni. Vi varsler også kajaksenteret i Grebbestad og ber dem være på utkikk etter kjøpesterke nordmenn. Fra Grebbestad kjører du nordover igjen mot Havstensund. Rett før Havstensund tar du av på en liten vei til venstre. Innkjøring forbudt er skiltet. Vis da hensyn. Vær litt ydmyk: Hils pent og spør gjerne lokale folk du ser om av og pålessing av kajaker på gressletten rett ved vannkanten i enden av veien der det står et rødt busskur. Kjør bilen tilbake et par hundre meter utenfor området med ferdselsrestriksjoner. Gratis parkering.

Utpadling;

I leia sørover. Ta ved behov inn mellom øyene på styrbord side. Ulsholmen er siste øy til styrbord før “Gula humpen.” Er du ikke kjent så padler du ikke alene men venter på noen å padle ut med. Det er spesiellt viktig etter at det blir mørkt. Leirstedet ligger nordøst i en liten bukt og er da meget vanskelig å finne. Ring turkoordinatorene som kan ha siste info om andre ankomster og/eller kan sende noen for å møte dere. Den sikreste nødløsning er i telt på gresletten nord for Havstensund.

Utstyrsnivå:

Fullt campingutstyr og all mat og drikke medbringes av hver enkelt. Vedsanking til leirbål med grillinng organiseres på torsdagen. Det er ikke vann på Ulsholmen. Alt ferskvann må medbringes. Ved behov kan vannpåfylling organiseres inn i noen av fellesturene.

Fellesturer;

Organiseres på morgensamlinger fredag lørdag og søndag kl 10.00.

 

Sikkerhetsutstyr;

Gjelder på fellesturer. Tenk på utstyr til førstehjelp og enkle reparasjoner. X-tra årer,åreposer, liner, varme klær, kompass og kart må gruppene ha nok av. Formasjonspadling og “buddysystemer” bestemt av aktivitetsleder etter vær og vindforhold.

Ferdighetsnivå;

Dette er ingen tur for nybegynneren.  Har du noen onsdagspadlinger bak deg og kjenner padletempoet på langturer kan du vurdere å delta. Eksponert farvann rett ut fra leirstedet gjør at du skal være sikker på at du kan komme deg tilbake til Havstensund ved hjemreise søndag..

Påmelding innen 30.05 til

sigurdwenneberg@hotmail.com T. 48 222 841 eller livkrs@yahoo.com T. 95 76 80 75


 


Publisert

i

,

av

Stikkord: