Nybegynnertur i OKK-regi 28-29 mai, 2011

Vår aktive oppmann Hav, Liv Kristin Rabe-Selvåg har nok en gang vært turleder i OKK-regi. Denne gangen var det overnattingstur i Indre Oslofjord – spesielt beregnet for nybegynnere innen havpadling. Her er hennes rapport fra turen som absolutt kan omdøpes til «En annerledes padletur»…

Sist lørdag møttes en gjeng på brygga for å dra på tur til Langåra, en tur hvor nybegynnere var spesielt invitert”Vi” var: Trine Bache, Karsten Siemer, Elizabeth H. Glad, Paul McKenna (som skulle følge oss på dagstur til Langåra, men ikke overnatte) og Liv Kristin Rabe-Selvåg. Oluf Gunderson skulle komme padlende sørfra og møte oss på Langåra. Vi hadde pakke- og planleggingsmøte noen dager i forveien, så flere hadde kjøpt inn nødvendige pakksekker og møtte stort sett med nødvendig utstyr. Men det ER en utfordring å pakke en kajakk riktig. Etter litt prøving fram og tilbake var vi alle klare og satt i båtene ved brygga i klubben. Sola skinte, forventningene var glade og målet var Langåra utenfor Nesøya.

Over Lysakerfjorden merket vi at det blåste litt. Men padlingen gikk greit og det ble øvd en del på teknikk underveis. Første stopp ble Rolfstangen. Kaffe og kaker kom fram og kartet ble studert nøye.  Det blåste litt mer da vi dro derfra, men værmeldingen hadde jo meldt at det skulle være greit på formiddagen.  Så vi ble enige om å padle ut til Vasshoilmen og så se vær og humør an når vi kom dit. En hadde litt problemer med å holde retningen med kajakken, og fikk litt drahjelp for å holde retningen.

Vel framme på Vassholmen blåste det friskt. Vi satt lenge utenfor og koste oss, inntil vi ble enige om å ta i bruk det rommet som står til disposisjon for ”menigmann” i huset der, med tre doble køyer, kokeplate og ly. Der la vi oss nedpå i 1.5 time for å vente for å se om været ville løye. Og vi sovnet som noen steiner… Da vi våknet, var vinden løyet en del. Paul og Liv Kristin vurderte det som trygt å krysse over til Snarøya og deretter endre målet for turen til Borøya hvor det var mer ly. Og folket ønsket å komme videre fra Vassholmen.

Siden dagen nå stort sett var gått, returnerte Paul til klubben. Liv Kristin gav en av deltagerne litt drahjelp over fjorden og vi dro trøstig i vei. Ca halvveis blåste det raskt og mye opp og sjøen ble noe større. Det var tryggere å fortsette videre enn å snu i bølgene, så vi kom oss over. Men ca 20 m fra land, veltet deltakeren som ble tauet. Vi var da for nærme land til å gjøre en kameratredning i den pålandsvinden vi hadde da, så det ble å svømme i land mens Liv Kristin tauet kajakken i havn sammen med de to andre deltakerne. Den uheldige padleren ville veldig gjerne fortsette turen, men Liv Kristin ønsket ikke å dra ut i bølgene igjen slik været var blitt. Så vi ble enige om å ta med oss all den gode maten vi hadde med oss hjem til Liv Kristin og ta en liten fest sammen. Og slik ble det. Oluf sluttet seg til oss så fort han kom til land og kom akkurat da maten var klar til å inntas. Vi koste oss til klokken var godt over tretallet på natten med god mat, vin og ankerdram og mye prat.

 

Det ble en annerledes tur, men det satses på å kunne fullføre som telttur neste gang en slik tur arrangeres i regi av OKK.

 

Liv Kristin

 


Publisert

i

,

av

Stikkord: