Eivind Vold historisk i EM

Eivind Vold hviler ut etter innsatsen

Eivind Vold (OKK) og Lars Magne Ullvang (Tysvær KKK) ble historiske da de padlet inn til BRONSE i K2 1000 meter  i JR/U-23 EM i Zagreb i Croatia. Aldri før har Norge tatt mesterskapsmedalje i juniorklassen på en olympisk distanse.

Tsjekkia vant foran Slovakia tett fulgt av Norge. Guttene viste sterk padling under hele løpet, og lå hele tiden og knivet om første, andre eller tredje plass.

De padlet også K2 500 meter hvor de også kvalifiserte seg til A-finalen. Her ble det 6.plass. De fikk gress på roret etter 200 meter, og det er vanskelig å si hvor mye det ødela. De slo båten som kom på andre plass både i forsøket og i semifinalen, så uansett har de vist at de hører til i topp-sjiktet!

Agnes Brun Lie og Louise Leren Moen fra OKK deltok i U23 EM og fikk en sterk 5. plass på K2 1000 meter. På 500 meter vant de B-finalen. Jentene viser stabil padling av meget høy kvalitet.

Norge har gjennomført et sterkt mesterskap, og den aller sterkeste prestasjonen stod Daniel Salbu (Fana KK) og Jo Sondre Solhaug (Asker) for da de vant GULL på K2 1000 meter . Guttene  padlet et flott løp og var over en halv båtlengde foran Slovenia på 2. plass. Ungarn som fulgte på 3. plass var 1.6 sekund bak Norge. Salbu/Solhaug fikk 5.plass på K2 500 meter.

Norges sterke tradisjoner på K2 1000 meter ser ut til å bli videreført. Det var et sterkt mesterskap av den norske troppen. Hele 7  båter oppnådde plass i en A-finale. Tiril Todesen Sande fra Tønsberg ble nr 9 i A-finalen på K-1 1000 meter, og Christina Vedø fra Tysvær og Heidi Helledal fra Flekkefjord ble nr 7 i A-finalen på K-2 1000 meter.

OKK gratulerer hele den norske troppen!

Les alle resultater her:

http://www.kajak.hr/ec2011/?view=results

 

 

 


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Eivind Vold historisk i EM”

  1. lasse avatar
    lasse

    dette er strålende !!