Reisebrev fra våre topp-padlere Agnes og Louise

Agnes og Louise i fint driv i USA

I november 2011 dro Louise og jeg igjen på treningssamling til Florida. Da var vi så heldige at vi fikk lov til å trene sammen med padlere i verdenstoppen der flere av dem er kvalifisert til OL i London 2012. Vi ble etter hvert en veldig stor internasjonal gruppe på 14 padlere fra til sammen 7 forskjellige land og 3 kontinenter (Finland, Danmark, Sverige, Kanada, Irland, Sør Afrika og Norge). De 4 som er kvalifiserte til OL neste år er:

  • – Henriette Engel Hansen (Danmark, K1 500 m)
  • – Jenni MIkkonen (Finalnd, K1 200 m)
  • – Emilie Fournel (Kanada, K1 500 m)
  • – Bridgitte Hartley (Sør Afrika, K1 500 m)

For de som kjenner igjen disse navnene er det lett å forstå at det går fort på vannet og at det ble mye kriging gjennom denne 4,5 ukes lange samlingen. Det ble en veldig lærerik og veldig bra treningsleir for oss alle sammen.

Vi bestemte oss også for å møtes igjen første uken i januar, denne gangen med ski på beina. Så da møtte 7 av oss, denne gangen fra 5 land og 3 kontinenter (Finland, Sverige, Sør Afrika, Kanada og Norge), opp i Norge og på  hytten min på Geilo der vi fikk trent en knall hard og bra uke, med fint vær og fine skiforhold. Noen var litt mer stødige på ski enn andre, da noen ikke ser så mye til snøen i det hele tatt. Bridgitte Hartley, fra Sør Afrika, så snø for første gang for tre år siden og hadde gått på ski i 3 uker til sammen hele sitt liv før hun kom til Norge. Hun imponerte og ble bedre og bedre for hver økt. Med en vilje av andre dimensjoner gjennomførte hun alle øktene minst like godt som oss andre som er ”født med ski på beina”. Vi hadde noen veldig hyggelige kvelder med god mat på hytten og avsluttet uken med et skirenn på 10km. Alle ble vartet opp med norske landslagsdresser og startnummere som min søster har samlet under alle de internasjonale skirennene hun har deltatt i. Med en gang kondomdressen var dratt på, og med startnummerene på brystet, var plutselig alle sammen i konkurransemodus og klare for å vinne dette veldig prestisjefylte rennet. Alle fullførte med stil, vi levde alle sammen (nesten) opp til utstyret, og slang oss over målstreken, så slitne var vi.

Etter denne knallfine starten på året, dro alle hjem hvert til sitt, utenom Sør Afrikanske Bridgitte Hartley som ble igjen en uke til hos meg i Oslo. Det ble fortsatt mye skigåing, men også litt mer padletrening. Det er veldig inspirerende for oss ”nest-beste” å se hvordan de som er i toppen trener og hva de gjør for å nå helt opp. Hemmeligheten bak deres suksess er ingen ”hokus-pokus”. Det som skal til er trening. Knall hard trening, mye trening og ikke minst riktig trening.

Jeg er nå tilbake i Florida, og trener sammen med Henriette, Jenni, Emilie og Jenny Egan (Irland). Hardkjøret er allerede i gang, og jeg ser frem til de neste 7 ukene her sammen med dem.

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: