Havpadlergruppens Pinsetur til Koster

Foto: Hanne E. Pedersen

18 fornøyde padlere fra OKK var i pinsehelgen samlet på Store Brattsskjær, syd for Koster. Etter grundig planlegging og kvalitetssjekking fikk vi en kanonbra åpning fra Bofors camping.

Foto: Hanne E. Pedersen

Turleder og kaptein Sigurd stilte med eget supplyfartøy, sammen med andrerroer Bodil i forpiggen. Brattsskjær viste seg å være et fortreffelig leirsted, og det ble straks etablert camp med to soveavdelinger (en for tunge snorkere, og en egen avdeling for lettvektere), kjøkken, peisavdeling og latrine. Standarden i leiren var generelt god, dog med visse mangler på latrinesiden; utsikt og lufting var upåklagelig, men fallhøyden var for lav, og sittekomfort relativt enkel, noe som skyldes geologien i området. Campen hadde til og med egen gjøk, men den var etter manges oppfatning feilstilt, til den grad at mange etter hvert ønsket seg stekt gjøk til kveldsmat. Heldigvis for gjøken var den medbrakte maten langt bedre, men de fleste som hadde medbrakt drytech og suppeposer lot disse ligge igjen etter hvert som de så hva internasjonale turgourmeter som Annett von Brohman, og Sigurd från Wennerberg hadde i kjølebager og posebatteriet. Slik mat må selvsagt tilbredes langsomt på lydløs, frittgående og miljøvennlig tursprit, og tar derfor minst en time å få ferdig.

Ekte havpadlere på tur. Foto: Hanne E. Pedersen

Underholdningsavdelingen må også nevnes; Magnus og Hanne bidro ved hjelp av enkle rekvisitter som såpebobler, ballonger, skuterdress og en medbrakt sjokoladeautomat til å løfte stemningen rundt leirbålet til store høyder. Og så padlet vi litt også selvsagt; rundt Koster og ned til Ulsholmen, over til Stora Svången, og så litt mudderpadling for en gruppe som vil padle ekstra langt og derfor tok for seg de indre farvannene på fastlandet. Turen ble avsluttet med en frisk surf over Kostersundet i strålende vær på mandag. Takk til turlederne Annett, Sigurd og Erlend som har gjort en flott jobb, og bidro til at vi alle fikk en fantastisk padlehelg!

Andreas, Oppmann HAV

OKK`s gourmetkokk Annett. Foto: Hanne E. Pedersen

 

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: