Havpadlesymposium på Langøya ved Sotra

Som en del av forberedelsene til vår Grønnlandstur i august deltok vi, dvs. Liv-Kristin, Oluf og Anne, på havpadlesymposium ved Sotra i pinsen. Symposiet arrangeres siste helg i mai hvert år av God Tur, som er Bergens (og Norges?) beste butikk på havpadlingsutstyr.

Vi ble hentet på Flesland av Dorthe, som skal være en av våre to guider på turen, , og fraktet til Kystkultursenteret på Langøy utenfor Sotra. Her møtte vi Kjell fra Stavanger som også skal være med. Gry var dessverre forhindret.

Ca 90 padlere var samlet for å delta på workshops innen redning, bølgepadling, rockhopping, grunnkurs, teknikkurs, turer m.m. Meget dyktige instruktører, bl.a. 2 instruktører innhentet fra England, gjorde det padlefaglige utbyttet veldig bra. En uhøytidelig konkurranse var helgens høydepunkt: heat på 3 eller 4 padlere startet med å løpe 20 meter fra stranda og ut til kajakken, hoppe i båten, og padle rundt en liten øy. Tilbake i bukta var det obligatorisk velt og entring av båten, før man padlet det siste stykket inn. Førstemann til å slå på bjella som hang over vannet var vinner av heatet. En entusiastisk speaker var med på å lage høy stemning blant publikum. 3 heat og finale i dame og herreklasse måtte til før vinnerne kunne kåres.

Lørdag kveld holdt Anders Thygesen, kjent kajakkbygger og padleinstruktør, lysbildeforedrag fra sin tur fra GrenseJacobselv til Hokksund i sin hjemmebygde kajakk.

Dyktige og entusiastiske arrangører, flotte omgivelser, masse hyggelige mennesker og knallvær gjorde dette til en fantastisk opplevelse. Dette var et skikkelig profft opplegg og veldig godt gjennomført arrangement. Her har Oslo Kajakklubb og andre arrangører mye å lære!
Anne Wahl

 


Publisert

i

av

Stikkord: