Hvordan kle seg når gradestokken stiger?

Mange er for tiden opptatt av vanntemperaturen i sjøen. De fleste vet at man skal kle seg etter vanntemperaturen – og ikke etter temperaturen i luften når man er ute i kajakk. For noen kan det bli veldig varmt å padle i tørrdrakt når gradestokken stiger ut på våren!

Hanne E. Pedersen forteller at hun i dag, søndag 20.mai, 2012 målte vanntemperaturen utenfor bryggen i Oslo Kajakklubb. Gradestokken viste da 15 grader i vannets overflate. Utenfor Dyna fyr var det også 15 grader i overflaten, men 13 grader ca. en meter ned i vannet. Havpadlerne har jo hatt påbud om tørrdrakter, men nå er det over 10 grader i vannet så tørrdrakt er ikke påkrevd.

Det er likevel lurt å være forberedt på at uhell skjer når man minst venter de! Et tips er å ha med ullundertøy og vindtette klær i en vanntett pose. Dette kan komme enten deg selv – eller andre padlere til gode dersom en velt skulle skje. Nedkjøling er ikke å spøke med – selv når sommerlige temperaturer florerer i luften!


Publisert

i

av

Stikkord: