Referat fra onsdagspadling for nybegynnere 2.mai

Onsdagspadling for nybegynnere 2.mai, 2012. Hvordan er en såkalt nybegynnertur en onsdag ettermiddag?

Vi var spente på hvor mange som dukket opp, og ble glade da 11 blide kajakkfolk møtte på OKK’s brygge ved 17.-17.30-tiden. Man finner hverandre fort ved å spørre «Skal du på nybegynnerkurset eller viderekommende?» Tørrdrakter ble utlånt, alle hjalp hverandre med å bære frem havkajakkene, finne trekk som passet, justere og tilpasse pedalene og krype opp i kajakkene.

Solen skinte da vi laget «flåte» (kajakkene inntil hverandre) og en rask presentasjon med navn og «erfaring»: Mange kom rett fra introkurset, mens noen hadde litt mer erfaring. Så litt HMS (HelseMiljøSikkerhet): En leder foran og idag var det Bjørn Tor og en bak. Dagens tur ble rundt Killingen, med øving på ilandstiging på strand fra kajakk, og vi øvde også noe på å lene oss over på sidene: Hvor er balansepunktet egentlig?! «Oooops, DER var det visst! »

Selvsagt nøt vi solens varme stråler på stranden: Te og kaffe medbragt og Kirsti hadde bakt nydelig kake til oss denne kvelden. Ved hjemkomst var det vasking av alle båtene, tørrdraktene ble skylt og hengt opp med føttene på vrangen, så de er tørre innvendig til neste brukere. En kjempetrivelig positiv gruppe, så det blir moro å være med nybegynnerne senere i sesongen også. Vi er  mange forskjellige erfarne kajakkroere som deler på å ha ansvaret for nybegynnerturene, og noen turer er lengre enn andre. Det  avhenger av gruppens sammensetning, værforholdene og den/de ansvarlige.

Med gla’kajakkhilsen  Hanne Eilhardt Pedersen

 


Publisert

i

av

Stikkord: