NC2 – Hundredeler og litt til

Ole Jacob Belland (Farsund) vinner 500m Junior herrer
 Det stod om hundredeler i flere løp under helgens Norgescupstevne på Årungen. OKK var arrangør, og vi er godt fornøyd med arrangementet som hadde fine forhold, spesielt på søndag. Vi brukte tidtakingssystemet til Bærum Kajakklubb, og uten det systemet hadde det ikke vært mulig å skille mellom utøverne i flere løp. F.eks var differansen mellom Mira Verås Larsen (Nr 1) ig Agnes Brun Lie (Nr. 2) på 500 m ett hundredel i Mira sin favør. OKKs Jørgen Skabo og Morten Groven har med svært god teknisk innsikt svært god kontroll på dette tidtakingssytemet.
Stevnet store sportslige profiler var Eigil Solvang (UH) og Camilla Rozanski (UD) fra Flekkefjord Kajakklubb som vant alle sine løp. I tillegg nevner vi Lars Magne Ullvang (Tysvær) som er junior, men hevder seg meget godt i seniorklassen.
Det var også mange gode prestasjoner fra OKK, men vårt lag var nok denne gang preget av stort sykdomsforfall.
Vi har lagt ut film av målgang fra noen løp, f.eks A-finalen på 200m for senior herrer.
Se denne linken:

http://www.youtube.com/channel/UCSycCqq8uWyNNkWRYLs8GUw?feature=mhee

Alle finaleresultater kan leses her: Resultater NC2 2012

Vi ønsker å rette en stor takk til alle klubbene som bidrar til å skape en god atmosfære på disse stevnene.

OKKs styre retter en stor takk til hele arrangementsstaben for en fantastisk flott innsats i løpet av helgen!

Jørgen Skabo og Morten Groven i Måltårnet

 


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

8 kommentarer til “NC2 – Hundredeler og litt til”

 1. Tore Berger avatar
  Tore Berger

  Gratulere med fint arangement. Fint mål foto virket bra.

 2. Morten Groven avatar
  Morten Groven

  Video av SH K2 500 m testløp NC2 Årungen 2012 løp nr 51 er lagt ut.

 3. jskabo avatar
  jskabo

  Det er lagt ut tre tette målganger fra NC2:
  SD K1 200m
  SH K1 200m
  SH K2 500m Testløp

 4. Jørgen Skabo avatar
  Jørgen Skabo

  Det var hyggelig å få påskjønnelse.
  Årets velfungerende resultatservice med Alge-Timing målfotosystemet, som opprinnelig ble innkjøpt av Bærum KK og som OKK nå leier, kommer etter tre års prøving og feiling.

  Slik fungerer det:
  Pistolskuddet sender et trådløst signal som setter igang løpsklokken. Når deltagere går over mål, må målkameraet aktiveres manuelt. Etter løpsslutt klargjøres for nytt løp og målfoto evaluering av det avsluttede begynner: Ved å merke båtspiss (se. ill. over) finner systemet løpstiden og spør etter båtnr (vanligvis banenr.). Etter at alle har fått tid, lukkes løpet og tidsfilen legges automatisk i en ‘delt’ mappe for bruk av resultat regnearket. Dette ser regneark operatør og starter en makro som legger tidene inn i løpsprogrammet for senere sortering, utskrift, etc.

  Å operere målfotosystemet krever 100% oppmerksomhet gjennom hele konkurransen. Noe går alltid galt, så et backup system forblir en nødvendighet. Vanligste feilkilder er: 1. Løpsklokken settes i gang pga slag mot mikrofon uten at det oppdages av operatører. 2. Deler av målgangen registreres ikke (første / siste båter) fordi operatører er uoppmerksomme. 3. Starten går uten at løpet er initiert (NB. må ha god kikkert).

  Til klubbens neste NC er målsettingen å forenkle arbeidet med å sette opp løpsprogrammet og å legge heat resultat / trekninger fortløpende ut på internett.

  Målfoto systemet er enkelt å bruke, men har hittil ikke hatt en brukerveilledning som dekker vårt behov. Denne er på det nærmeste ferdig.
  Jørgen skriver enkle Excel VBA makroer til resultatprogrammet, og søker en backup person med relevant kunnskap.
  Hilsen Jørgen Skabo

 5. Fantomet avatar
  Fantomet

  Kult med video av målgang. Men er det mulig å legge ut SH K2 500 testløp? Mener å huske den hadde en spennende målgang (0.01 sekund)

  1. Sveinung Oftedal avatar
   Sveinung Oftedal

   Hei,
   Vi skal prøve å gjøre det. Følg med!
   mvh
   Sveinung Oftedal

 6. Sverre Wang avatar
  Sverre Wang

  Fantastiske prestasjoner av arrangører, bevares, men det var vel faktisk også noen positive sportslig resultater blandt OKK medlemmer som kunne nevnes, – ikke bare stort sykdomsforfall! Gratulerer med 2 gull Agnes, Lars Hjemdal hadde ett langløp som gav frysninger langt inn i sjelen på en gammel padler, ikke minst gratulerer til Marcus og Victoria Wang som begge tok gull.

  Mvh Sverre Wang

  1. Sveinung Oftedal avatar
   Sveinung Oftedal

   Hei,
   Veldig fint at du passer på å få frem at det er flotte prestasjoner i OKK-leiren,- fra de yngste til de eldste!
   mvh
   Sveinung Oftedal