Overnattingstur for nybegynnere til Langåra 02.06.-03.06.2012

Turleder Mike Mills takker for turen og melder at helgetur for nybegynnere til Langåra ble vellykket på alle måter og at samtlige fikk en bra opplevelse.

Lørdag 2 juni:
Etter ca en time med lasting av kayakk på OKK bryggen padlet vi av gårde. Åtte opplevelsesorienterte, tre gamle sjøulker og OKK oppman Hav, padler sørover langs vestfjorden i ettermiddagssol og lett bris. Vi tok en veloverveid sjanse i forhold til været som ble meldt, men med en hensynsfull padleformasjon for hele gruppa, hjelp fra Andreas, Magnus og Paul, og en gunstig værutvikling utover kvelden gikk turen over all forventning.

Vi tok vår første pause på Vassholmen. Ilandsetting på en liten strand gikk bra for alle. Nærliggende sjøfugler var veldig snille og matpakken smakte! Turen gikk så sørover mot Langåra, med kryssning av travle båtbaner og bølgemønstre. Vi kom til Langåra ca. kl.21.00. Effektivt valg av campingplass og oppsetting av telt gjorde kvelden til en behagelig opplevelse. Jeg må tilføye at kjøkkenkunnskapene både om kvelden og til frokost morgenen etter, viste stort potensiale for framtidige ekspedisjoner for havkajakkgruppen! På grunn av vindforholdeene ble den «laaange frokosten» til en stressløs affære med tid til varianter av internasjonal cuisine i «Egg and Bacon» og «Muesliblandinger».

Returreisen ble til en klassisk øvelse i langdistansepadling for novisene, herunder varierende vindforhold, tilvending til bruk av skeg og navigering langs vestfjorden. På Rolfstangenstranden tok vi en kort pause for slitne kropper. Vi delte erfaringer om langturer i havkajakk, og behov for mer erfaring i valg av kajakkutstyr, før vi padlet hjemover.

Som Mike sa innledningsvis fikk vi et meget hyggelig samvær med nybegynnere på havpadlerturen. Vi ser frem til neste anledning!

Med vennlig hilsen fra en «gammel sjøulk» Paul.

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: