Tur på Telemarkskanalen 22.06. – 24.06.2012

Turhygge! Foto: Andreas Stokseth

Vi prøver oss med en tur på Telemarkskanalen St. Hans helgen. Selv om denne innbydelsen kommer sent, kan det vel tenkes at noen slenger seg med.

Telemarkskanalen er meget vakker, og her er det kultur i bøtter og spann.

Avreise: 

Det blir felles avgang fra Oslo Kajakklubb fredag Kl.17.00 – eller når alle er klare. Vi kjører først til Hjuksebø ved Heddalsvatnet, hvor vi setter igjen en bil. Deretter kjører vi til Lunde et stykke oppi kanalen, for overnatting.

Padlerute:

Lørdag padler vi nedover kanalen forbi Vrangfoss, Eidsfoss og Ulefoss sluser. På Vrangfoss skal det være en trivelig kafé, som med fordel kan besøkes. Videre padler vi nordover på Norsjø til Norsjø ferieland og skulpturparken Patmos ved Akkerhaugen, hvor den lokale kajakklubben har klubblokale. Klubben har St. Hans feiring om kvelden, og jeg regner med at padlere fra storbyen blir Hedersgjester. Distansen fra Lunde til Akkerhaugen er ca 25 km. Norsjø ferieland er en campingplass, hvor vi kan telte.

Søndag blir det padling til Hjuksebø, ca 13 km. Eventuelt kan noen padle til Notdden, ca 23 km.

Krav til deltakere:

Vi regner ikke med noen utfordringer med bølger, men det er likevel ingen tur egnet for nybegynnere, på grunn av distansen vi skal padle.

Påmelding:

Påmelding til Oluf – E-post olg@ag.no

Tlf nr. 915 17 074

VEL MØTT TIL EN TRIVELIG TUR I FLOTTE OMGIVELSER, OG MED TURGLADE DELTAKERE!

Hilsen Oluf Gundersen

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: