Eksklusiv padletur til Telemarkskanalen

Foto fra en sluse i Telemarkskanalen, lånt for anledningen fra Telemarkspadleren 2010

Hva er en vellykket padletur? For noen innebærer det variert padling, gode smaksopplevelser og diverse kulturelle innslag….

Wow, der kom enda en bølge  Føler at jeg nærmest flyr over Norsjøen. Aldri har jeg padlet så fort og aldri har det vært så moro i kajakken. Vind og bølger kommer mest bakfra, men plutselig overrasker de og kommer fra en ny retning. Padling på en innsjø mellom Telemarksfjell byr på utfordringer for en liten kajakk med skeg og en padler med mer entusiasme enn erfaring. Etter denne helgen føler jeg meg klar for flere turer med ”vind og vær”.

Tidligere på dagen hadde vi padlet og båret kajakker innover og oppover Bandakkanalen og sluser. Turister applauderte vår innsats. Kapteinen på kanalbåten ”Henrik Ibsen” gav signal med sitt horn at vi var litt i veie – med et smil håper jeg…., og på  Slusmesterens kafe ved Vrangfoss sluser ble vi servert, av  lille hyggelige Dona , hjemmelaget ertesuppe med røkt flesk fra Vinje, hjemmebakt brød med økologisk kylling fra nærmiljøet , eventyrmust laget av epler fra Gvarv – og så mye kaffe vi ville. Mmmm, ute sluset båtene. Genuin atmosfære……

Etter å ha krysset Norsjøen i stor fart ble Sankt Hans aften  feiret i Akkerhaugens kunst og skulpturpark ( der vi fikk slått opp teltene) sammen med padlere fra Midtre Telemark Kajakklubb. Første natt låg vi tett intill Romnes kirke fra 1100 tallet, familen Aals private kirke. Ibsens tipp tipp oldeforeldre hadde sin grav der. Sankt Hans satte  vi altså opp teltene mellom obelisker av granitt og kunstferdig frukt formet av kvist. Ingen mangel på kultur.

Indrefilet, ratatoi og sjokolademuffins ble  inntatt sammen med vin og wiskey, diskusjoner rundt kajakkers egenskaper og noen drikkeviser. Det var jo Sankt Hans. Bålet var varmt og stort, natten lys. Vårt motto var «Man får det ikke mer moro enn man selv lager!”

Lukten av pannekaker med smørklumper som smelter er himmelsk. Når man ligger i naboteltet og blir invitert kan man bare prise seg lykkelig. For en god start på dagen, særlig når pannekakemannen har et telt som rommer hele gruppen til frokost.

Elven Sau slingrer seg mellom grønnkledd tett skog med intens fuglesang. Nesten som i tropene, manglet bare brølapene og noen anakondaer…. Likt Brødrene Dahl, med liten søster, padlet vi nedover  elven. Elvepadling mot strømmen krever litt muskelkraft. Da padlingen  ble akompaniert med et stort utvalg fra svenske- og norske viseskatter  tenkte jeg ikke så mye over musklene – eller mangelen på dem. Solen skinte i våre sinn og latteren satt løst.

Det eksklusive ved turen var ikke slusebæring, kanalpadling, vind og bølger over Norsjø, smaksopplevelser eller sang. Det eksklusive var at jeg som eneste deltaker hadde to sjarmerendes, initiativrike, omsorgsfulle og morsomme aktivitetsledere til egen disposisjon i to døgn. Fantastisk !!!!!!

Tusen, tusen takk Øystein Vea og Oluf for planlegging, bilkjøring, kartlesing og deling av padleglede. En tur jeg alltid vill minnes, bildene vi tok har vi alle bevart i vårt indre for å ta frem en regnværs dag og smile til.

Birte Abild, medlem i OKK

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Eksklusiv padletur til Telemarkskanalen”

 1. Oluf avatar
  Oluf

  Blide Birte.

  Tusen takk for en vakker beretnig fra vår tur.
  Den kommer jeg til å leve på en stund.
  Jeg ser frem til flere turer sammen med deg.

  Hilsen Omsvermete Oluf.