Aktivitetsledersamling på Hvasser

Foto: Mike Mills
11 av OKKs aktivitetsledere møttes til samling på Hvasser helgen 14.09. – 16.09. 2012. Samlingen gikk parallellt med utdanningskurs for nye aktivitetsledere.
Veileder Christoffer D.Bull ga oss  en grundig teoretisk gjennomgang av begrepene «farvann» og «forhold» og en konsekvenseanalyse av disse.
Deretter bar det ut på vannet i forhold som vi ikke er bortskjemt med i Indre Oslofjord. Allerede fra starten opplevde vi hvor krevende det er med kommunikasjon og oversikt over hele gruppen. En mann måtte vende baugen hjemover, noe de fleste ikke fikk med seg! Oppmann Andreas som er lokalkjent i dette farvann ledet oss til dagens «tumlepass» hvor
alle skulle ta en egenredning med valgfri teknikk. Her ble det avdekket både utviklingspotentiale og små seire under de krevende forholdene.
Rockhopping ble det også,  flere møtte sine personlige grenser her, men å trekke seg var helt greit, ingen «peer pressure» . Etter en noe krevende i landstigning på en holme da samarbeid måtte til, (også her var det stort utviklingspotentiale) bar det hjemover, først i kraftig sidevind og så sjarmøretappen med herlig surf.
Dag 2 begynte med samling og gjennomgang av den enkeltes opplevelse av opplegget så langt, mange spennende tanker og en god opplevelse av at alle fikk støtte og at vi prøver å gjøre hverandre gode. Flere teoretiske øvelser ble også gjennomgått i plenum.
Vinden var enda kraftigere dag 2, nå blåste det kuling opp mot 14m/s og bølgene var over 1 meter høye. I le for vinden begynte vi med ulike øvelser innen padling: i sirkel med kanting, tauing av hverandre og til og med en staffett-konkurranse der vending i vind var hovedutfordringen – og her kom konkurranse-instinktet virkelig fram!
Etter en synsbefaring og en felles vurdering av forholdene i Busteinsløpet var det tid for kameratredning i i kuling. Og her fikk vi solid stryk-karakter, de fleste hadde nok med sin egen gruppes situasjon og mistet derfor fort oversikt over de andre gruppene. Da det ble for stor spredning og umulige forhold for veileder Christoffer ble øvelsen avblåst. Vi
diskuterte hendelsen på land, og flere til dels sprikende opplevelser kom fram. Mer tid hadde vi ikke så det ble «back to base» da de siste kreftene ble brukt opp i kraftig motvind.
Alt i alt en fantastisk helg under myndig og kyndig ledelse av Christoffer. Takk skal du ha, fantastiske forhold for flytting av personlige grenser og gode og trygge padlekamerater å kunne utvikle seg med! Takk også til alle initiativtakerne og alle som har samarbeidet for at samlingen ble til, dette gjentas!
Hilsen Mike Mills

Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Aktivitetsledersamling på Hvasser”

  1. Frode Stangebye avatar
    Frode Stangebye

    En spesiell takk til Chris som hadde lagt ned et stort forarbeid til dette spesialkurset. Resultatet ble et velstrukturert kurs med godt ledet gjennomføring, hvor deltagerne fikk stort læringsutbytte og mye å tenke på i ettertid. Veldig bra at ikke alle veilederressursene i klubben rettes mot nybegynnere og våttkortstigen, og at ressurspersonene i havpadlemijøet tilbys slike muligheter til å utvikle seg.

  2. Sigurd Wenneberg avatar

    Tusen takk til Mike for en uvanlig usminket og kortfattet sammenfatning av aktivitetsledertreffet på Hvasser.