Redningsaksjon for padlere i Oslo Kajakklubb

Foto: Hanne E. Pedersen

En gruppe havpadlere fra Oslo Kajakklubb var på aktivitetslederkurs på Hvasser helgen 14 – 16.september, 2012. Under en treningsøkt oppstod en situasjon som gjorde at kurslederen valgte å tilkalle redningstjenesten. 

Redningsaksjonen foregikk uten dramatikk og padlerne hadde hele tiden kontroll over den reelle situasjonen.

Hva var det som egentlig skjedde? Kursleder forteller at de etter lunsj søndag startet med redningsøvelser i Sandøybukta. Målet var å gjøre taueøvelser inn mot Hvasser med eventuell landing på Bustein ved mye avdrift. Det ble gode 3 stjernes forhold.

Under øvelsene ble roret på en av kajakkene ødelagt og padleren mistet kontroll over båten. Redningsøvelsene ble avsluttet og gruppen gikk i land på Bustein som planlagt.  Etter i landstigning ble det tatt en kort oppsummering av situasjonen. Enkelte padlere var kalde og slitne, og en kajakk var uten fungerende styring. Det ble derfor besluttet at det mest forsvarlige var å ta kontakt med losbåten i Sandøysund for å be om skyss hjem. Gruppen ventet på land til losbåten kom. Ombordstigning skjedde i rolige former og uten dramatikk.

Foto: Hanne E. Pedersen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: