Vellykket tur til Strømtangen fyr

Foto: Hanne E. Pedersen

Havpadlergruppen arrangerte tur til Stømtangen fyr sør for Fredrikstad helgen 31 aug til 2. september, 2012. Planlegging, proviantering og tidlig bunkring fra Systembolaget ved fyrmeister Sigurd og gemalinne Bodil gjorde at 16 forventningsfulle padlere kunne stevne mot Strømtangen fredag kveld med utgangspunkt i Øyenkilen.

Foto: Hanne E. Pedersen

På Strømtangen hadde vertskapet ordnet med skalldyr, fluidum i mykplast, festlokale og månelys. Det ble en storartet kveld som ble avsluttet med aperitif i det gamle fyrhuset med 300 graders utsikt over Ytre Oslofjord.

Foto: Hanne E. Pedersen

På lørdag fanget turleder Frode en innfødt østfolding, som vi lurte til å vise oss veien gjennom sivskogen, og over havet, og hele veien til Hankø Yachtclub. Der ventet verken champagne eller østers, så vi måtte nøye oss med medbragt. Turen gikk videre ned Hankøsundet med retur på yttersiden. Her fikk vi som forventet motvind, og enkelte slet så neglelakken sprakk, men da vi telte opp viste det seg at alle var kommet vel hjem igjen. Også den gruppen som hadde forsøkt å finne Amerika, men som kom til at det holdt med Hvaler, Søsterøyene og Struten denne gangen. Det var godt, for mens vi fyrte opp grillen blåste det opp, og når plaststolene begynte å forsvinne med blæsten måtte vi trekke innendørs med rødvin og indrefileten. Hanne holdt en forberedt takketale for vertskapet, og overrakte fyrtårnsprisen til Sigurd, som ble rørt, og bemerket at slike fyrtårn hadde symbolsk betydning og fikk tankene hen på psykoanalysens far osv osv osv..

Foto: Hanne E. Pedersen

 

 

Foto: Hanne E. Pedersen

På søndag var det flott, men ikke forhold for langtur. Etter en veldig demokratisk beslutningsprosses i to trinn besluttet vi oss for å returnere samlet til Øyenkilen, der vi tilslutt da også drev i land med sjøsprøyt i håret, øyensverte på kinnet og et salig smil om munnen en time senere. Takk til Sigurd, Bodil og Frode og flinke medpadlere for en fantastisk helg!

Andreas, Oppmann Hav

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: