Den nye landslagssjefen

Jostein Langslet – Ny norsk landslagssjef

 Solen skinner over blikk stille vann i Bestumkilen denne ettermiddagen i oktober. Perfekte forhold for flattvannsutøvere. Vi møter en opplagt Jostein Langslet som har startet dagen på Toppiderettssenteret med fysiske tester av landslagsutøverne. Vi går rett på sak og spør den kommende landslagssjefenn om det sportslige potensialet til det nye laget:

– Potensialet tror jeg er meget bra. I norsk målestokk er vi øyeblikket relativt mange på seniornivå som har lyst til å satse mot toppen. De er treningsvillige og virker veldig motiverte. Dette tror jeg er to veldige viktige egenskaper å ha med seg på veien.

Du har vært i padlemiljøet i mange år, er vi i ferd med å bygge opp et større miljø med topputøvere?

– Ja det synes jeg helt klart, vi skal ikke så mange år tilbake før det var vesentlig færre topputøvere i Norge på juniorsiden. Det er jo også siste års junior og U-23 resultater et bevis på! Her synes jeg veldig mange av klubbene skal ha ros for godt arbeide og opplæring av gode holdninger og treningsmentalitet.

 Har du noen mål for arbeidet ditt som du kan røpe nå?

– Målet er helt klart å løfte hele laget opp på et høyere nivå og være i stand til å hevde seg i flere båtklasser på sikt!  Om du tenker på resultatmål er vel ikke det konkretisert helt enda. Her synes jeg også utøverne skal være med å bestemme hva de tror en en offensiv men realistisk målseting for den kommende sesongen.

 Hva gleder du deg mest til i denne jobben?

– Å komme på jobb hver dag og ha så flotte utøvere som er topp motivert for det de holder på med. Det ser jeg på som et stort privilegium:-) 

Jostein Langslet og Jacob Nordenberg tok medalje for Bærum KK under årets lagbåt NM

 Jostein la opp som aktiv utøver for noen sesonger siden, men trener fortsatt godt nok til at han sammen med makker Jacob Nordenberg slo landslagsutøverne da de «gamle» ringrevene padlet inn til sølv på K2 500m under årets lagbåt NM i Kristiansand. Det eneste Jostein ikke liker med den bragden er at han som Tønsbergpadler måtte padle for Bærum KK for å sitte i sammen båt som kameraten Jacob Nordenberg. Det var de unge Bærumspadlerne, som Jacob og Jostein er trenere for, som lurte Jostein til et aldri så lite NM comeback. Det var ellevill begeistring i Bærumsleiren, og så viste det seg altså «at skrønene til Jacob ikke bare var skrøner».

Trenerjobben han har for de unge padlerne i Bærum har han løst på en fantastisk god måte. Han og Jacob har virkelig vekket den gamle kjempe til live igjen. Seniorlandslaget er også ungt, og Jostein er klar til å bringe utøverne fremover til internsjonal toppklasse. Vi ønsker Jostein lykke til med jobben! 

Jostein og Jacob – to engasjerte trenere i Bærum KK

Fakta:

 Alder:34 Klubb:Tønsberg Kajakklubb Padlekarriere:1990-2008Beste sportslige prestasjon: Nr 10 K-2 500m VM 2005Beste sportslige opplevelse: 5 pl WC Duisburg K-2 500m, 2005

Publisert

i

av

Stikkord: