Pinsetur til Koster 16.05 – 20.05.2013

IMGP0740Havpadlegruppens Pinsetur til Koster er en klassiker. Kosterøyene er et flott område med rik skjærgård og flotte svaberg og har med de utroligste former skapt av isen. På utvalgte skjær ligger kolonier av sel og soler seg. Det er muligheter for skjermet padling mellom skjærene, og padling i åpent hav. Noen steder kan en oppleve det herligeste Ragnarokk for erfarne havpadlere. I kanalen mellom Syd-Koster og Nord-Koster kan det kjøpes kaffe, kaker og andre gode saker og det er lett å komme i land. Under hele turen har vi med oss Øyvind som skal hjelpe oss med kartlesing og navigasjon.

Krav til deltakere 

Fra fastlandet til Kosterøyene må en krysse et åpent stykke på ca 3 km. For å delta på turen, må en beherske en halv meters bølger i åpen sjø.

Sted for sjøsetting

Vi sjøsetter kajakkene på stranden til Bofors camping på Tjärnö.

Kjørerute

Kjør E6 over Svinesund. Ta av mot Strømstad. Følg vei nr 176 sydover langs sjøen. Kjør til skilt der det står Daftö, Oddö, Tjärnö og Saltö. Sving til høyre. Kjør mot Tjärnö. Kjør ca 7 km. Skilt til Bofors camping dukker opp. Kjør gjennom bommen og ned til stranden for sjøsetting. Bilen parkeres utenfor bommen. Resepsjonen er åpen fra kl 18 til kl 20 alle dager. Stikk innom resepsjonen hvis den er åpen, og betal for parkering. Bommen stenger kl 21. Parkering koster 25 svenske kr pr dag for hver bil. De har betalingsterminal i resepsjonen.

Leirplass

Leirplassen blir i bukta på nordvestsiden av Store Brattskär. Bukta er for grunn for andre båter enn kajakker. Det er en stor gresslette i bunn av bukta, hvor det er plass til minst 20 telt. Dette er med andre ord en ideell leirplass. Store Brattskär ligger rett øst for sydspissen av Syd-Koster. I bukta på den andre siden av øya, er det vanlig vis rikelig med rekved og annet brennbart materiale, til fjærebål hver kveld.

Reserve leirplass og for de som vil reise en dag tidligere altså 16. mai

Det kan bli for mye vind og bølger til at det er trygt å krysse Kostersundet. I så fall vil vi etablere leiren i bukta på nordsiden av Trollholmen. Her er det en god sandstrand, og en stor gresslette med plass til mange telt. Trollholmen ligger omtrent 2 km nord for stranda på Bofors camping, i et skjermet farvann.

Transport

Vi satser på å kjøre fra klubben snarest mulig etter kl 14 torsdag 16. mai. Ankomst til Bofors camping for Annett blir vel en gang mellom kl 17 og 18. Gi beskjed om dere trenger skyss eller tilbyr skyss, når dere melder dere på. Vi stokker biler, i den grad det er behov for det.

For de som vil reise først etter 17. mai toget, blir det avreise fra klubben kl. 14 og ankomst ca. 17- 18 ved Bofors camping hvor det er oppmøte, før vi setter over samlet til Store Brattskär. (hvis været tillater det)

Planleggingsmøte

Det blir møte om turen i klubbrommet kl 20.30, etter onsdagspadlingen 15. mai. De som ikke har vært med på turen før, bør møte. Vi deler ut kart til alle som møter. På kartet er det avmerket sted for sjøsetting, og leirplass. De som ikke kommer på møtet, får utdelt kart på Bofors camping.

Padling til leirplassen

Alle deltakere skal padle i flokk fra Bofors camping til leirplassen.(enten Store Brattskär eller til Trollholmen). Annett og Hanne blir flokkledere. Deltakere som ligger an til å ankomme Bofors camping senere enn kl 18, må ringe til Annett og oppgi forventet tid for ankomst.

Påmelding

Påmelding til Annett.

E post annettbrohmann@hotmail.com

Alle som skal være med, må melde seg på turen. Vær snill å oppgi mobilnummer og transportbehov ved påmelding.

VEL MØTT TIL EN TRIVELIG TUR I FANTASTISKE OMGIVELSER, 

OG MED TURGLADE DELTAKERE!

 

 

HILSEN HANNE PEDERSEN, ØIVIND HANSEN OG ANNETT BROHMANN

 

Annett tlf nr 92 42 35 96

 

Hanne tlf nr 909 81 903

 

Hanne E post hanneep@icloud. com

 


Publisert

i

av

Stikkord: