Vellykket overnattingstur til Langåra

2013-Oslo-5517Å våkne på en øy, høre fuglekvitter, krabbe ut av teltet og koke en kopp kaffe. Sitte på en stein og skue utover stille sjø lenge før båtlivet har våknet. Det er lykke…..

.

2013-Oslo-5522Siste helgen i mai skled 6 kajakker med fulle luker ut fra Bestumkilen. Mike & Magnus arrangerte overnattingstur for nybegynnere til en av Indre Oslofjords perler. Vi møttes til sol og sommer lørdag klokka ett. Etter en felles brief og oppakning av kajakkene, smurte vi oss inn med solkrem og padlet rolig avgårde mot første stopp: Ytre Vassholmene. Øyene ligger cirka halvveis til målet vårt. Etter en god matpause padlet vi videre forbi Grimsøya og Oustøya og etter ca 12 km gikk vi i land ganske langt syd på Langåra.

Supre teltplasser 

Midt blant liljekonvallene under noen løvtrær som vil skygge for sola morgenen etter, satte vi opp teltene våre. Det er god plass. Øya har ingen hus eller hytter, men to utedoer. På andre siden av øya ligger middagsbukta.

Etter å ha tømt lukene i kajakken og sett hvor lurt det er å ha med et svært Ikeanett for å frakte alle småposene fra kajakken til teltet, samles vi for å lage middag. Mike, Magnus, Ragnhild, Liz, Albrecht og Leif. Sistemann er turen yngste på 12 år.

2013-Oslo-5530Diverse kokkeleringsutstyr tas fram og på menyen er alt fra Real Turmat til avanserte stormkjøkkenretter med asparges, grønnsaker, parmesan og kylling. Et herlig gourmetmåltid som smaker ekstra godt i grønne omgivelser. Det hele avsluttes med vannmelon og kake før vi utforsker øya.

”It’s like a zoo”

Langåra er 2 km lang og 200 meter bred kan Wikipedia fortelle. Øya har mye skog og til og med merkede turstier. Og du verden for et dyreliv. Flere av oss så både rev, grevling og rådyr da vi utforsket øya. ”It’s like a zoo” hørte jeg Mike si til en bekjent da vi kom tilbake til kajakklubben på søndag.

Fullmåne og filetering

En svær, gul fullmåne steg opp over Nesoddlandet mens Magnus fileterte fisken Ragnhild hadde fått på kroken i løpet av kvelden. Fire fine torsk. Det ble prøvesmaking både til kvelds og til frokost. Det er en herlig sommernatt. Fra skjæret litt lenger 2013-Oslo-5556bort skvaldrer noen fuglene og et par flaggermus svirrer over hodene våre. Så er det natt og vi kryper ned i hver vår pose.

En smak av sommer

Søndagen starter rolig, med vandretur på øya, kaffe og frokost før vi padler avgårde godt utpå dagen. Vi runder sørsiden av Langåra og padler opp mellom Langåra og Brønnøya sammen med en hel kø av seilbåter og motorbåter. Det virker som alle vil ha en smak av sommeren denne søndagen. Vi runder sør og vestsiden av Oustøya og videre til Kjeholmen hvor vi tar en dukkert og en lang og god matpause.

Videre runder vi Grimsøya, deretter forbi Snarøya og Geita og siste stopp på hjemturen er Rolfstangen, hvor vi drar i land kajakkene på en fullstappet strand og strekker litt på beina før vi padler tilbake til klubbhuset. Turen ble til sammen ca 25 km.

Overnattingsperler en ettermiddagstur unna klubben

2013-Oslo-5560Det har vært en svært behagelig introduksjon til øyhopping med telt. Nå vet vi at det slett ikke er noe problem å laste en kajakk for overnattingstur, det gjelder bare å pakke i små poser og ta med nok vann. Noe annet vi skjønte, var at vi ikke trenger å reise langt med bil for å sjøsette kajakkene for tur. Oslofjorden byr på skjulte perler bare noen kilometer fra brygga i Bestumkilen. Selv bare en overnatting gir en følelse av å være svært langt fra bylivet og gir en herlig frihetsfølelse.

Neste mulighet for introduksjon til overnattingstur er i september. Det kan virkelig anbefales, også for mer erfarne padlere!

 

2013-Oslo-5586Tekst og foto: Liz Palm


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Vellykket overnattingstur til Langåra”

 1. Espen avatar
  Espen

  Dette så jo topp ut! Takk for fin historie og inspirasjon. Jeg blir med neste gang!

  Espen

 2. Debby avatar
  Debby

  Great photos and text, thanks! Next time I hope to go too,
  Debby