Onsdagspadling for viderekomne havpadlere 28.08.2013

OLYMPUS DIGITAL CAMERATakk til alle for vel gjennomført tur med 22 hav-padlere forrige onsdag. (NB Dersom det møter så mange som sist vil gruppen bli delt hvis været ikke er helt perfekt.) Takk for alle tilbakemeldinger og takk til Morten Graesli for flotte bilder på face!

.

Jeg så også at det begynner å bli mørkt på kvelden. Det oppfordres til flest mulig om å ha med lykt. Husk mat og drikke. Obligatorisk utstyr er: Havkajakk, passende spruttrekk, valgfri vest og åre: Flat åre, ving-åre eller eskimo-åre. På onsdag er vi på jakt etter Langåra. Vi finner ikke Langåra på butikken men vi finner «Butikken» på Langåra. (Denne butikken har akkurat som tunnelen under Oslo S vært stengt for oppussing i 2013 – så slik sett gjentar vi fiaskoen fra forrige onsdag.)

«Butikken» hører til Kystleden som administreres av Oslofjordens Friluftsråd (OF) OF ble dannet for nøyaktig 80 år siden i 1933. Organisasjonen har hele tiden jobbet for at alle som bor rundt fjorden skal ha tilgang til og mulighet for å bruke den og strendene rundt. Det er ingen selvfølge. Akkurat som Turistforeningen på fjellet administrerer OF utleie av hytter (og fyr!) av varierende standard. Med medlemskap kan du reservere ønsket hytte direkte på nettet. OF samarbeider med en rekke organisasjoner og kommuner rundt fjorden. De utgir bl.a. padleguider for indre Oslofjord og har begynt med utleie av opplagsplasser for kajakk. I samarbeid med padlerforbundet arrangeres også padlesamlinger.

Langåra i Asker kommune inngår i et naturreservat utenfor Brønnøya. Vi padler mot Lysaker Brygge og rundt Fornebulandet. Videre utenfor Grimsøya, mellom Krakholmen og på utsiden av Ostøya forbi Bjørnen helt til Middagsbukta. Om været og tiden tillater kan vi på hjemveien legge ruta utenfor Haraholmen der vi på skrå til høyre ser Taterholmen. Videre inn i sundet mellom Mellemholmen og Gåsøya før vi passerer enda en kystledhytte på Yttre Vassholmen.

Dagens premie går til den som vet: 1. Hvor mange kilometer strandlinje Oslo kommune har? 2. Hvor mange hytter og fyr kan du leie gjennom OF?

Velkommen til onsdagspadling!

Hilsen Sigurd Wenneberg


Publisert

i

av

Stikkord: