Surfski på Fuerteventura – et bra og rimelig vintervalg!

Foto: Einar Kjerschow
Foto: Einar Kjerschow

Med en så svart vinter og fleksitid til overs, måtte undertegnede bare finne “mykje lys og mykje varme” og en skapelig surfski for å overleve! Fant www.catcompany.eu på Fuerteventura, sjekket www.magicseaweed.com for bølger, fant et direktefly og kjøpte klimabillett tilsvarende 15.000 km fossil kjøring.

Foto: Einar Kjerschow
Foto: Einar Kjerschow

Annonserte på diverse facebook-grupper og lokket med både varme, bra ski og sponset klimabillett, men ingen tok dette på sparket rett etter nyttår. Kun 40 min fra flyplassen til Las Playitas og rett ned på stranden. Der lå det diverse bra surfski og strandski til leie. 6 supre dager med varierende bølger, godt over 20 grC og sol 5 av 6 dager og 20 grC i vannet. Hva mer kan en surfskier begjære?

Stephan på Cat Company venter straks 5 nye ski hvorav en SS2 slik at det vil være mulig for en gjeng på 6 – 10 personer med ulikt nivå å ha en camp der. Han har også stor henger og kan transportere en hel gjeng for lengre DW (down wind) -turer avhengig av vind og bølger. Det fine med Fuerteventura er at det nesten alltid blåser fra en kant avhengig av årstid (derav navnet på øya ”de hurtige vinder”). Og på vestsiden er det ofte store laaange bølger.

 

Foto: Einar Kjerschow
Foto: Einar Kjerschow

Stephan skaffet også bra leilighet (for 4 -5) med havutsikt midt i den sovende fiskelandsbyen som var mye koseligere enn det store sportshotellet. Kun 400 meter å gå langs stranden. Og han har tilgang til et par leiligheter til. Men på sportshotellet er det også greit å bo og man har da tilgang til en rekke aktiviteter (Apollo). I landsbyen var det 30 meter å gå til nærmeste matsjappe med espressoservering, 25 meter til nærmeste bar og 40 meter til nærmeste fiskerestaurant. To sjapper og to restauranter til fantes i den lille sjarmerende landsbyen der nesten ingen kunne engelsk.

Om du vil gå eller jogge på bratte eller småkuperte stier er det nok å velge mellom. Styrketrening kan man også få gjort på sportshotellet mot en liten avgift. Noen bedre???

 

Tekst og foto: Einar Kjerschow, OKK-medlem


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Ett kommentar til “Surfski på Fuerteventura – et bra og rimelig vintervalg!”

  1. Stig Ulfsby avatar

    Hvor er kajakken?