Vinterpadling i Indre Oslofjord

Foto: Liz Palm
Foto: Liz Palm

Padleulykken i Asker denne første uken i et nytt år har vært en påminnelse for oss alle om hvor viktig det er å i vareta sikkerhet og HMS når man padler om vinteren.

Padling på vinterstid kan være en fantastisk opplevelse. Det er imidlertid viktig at man tenker sikkerhet, fare for nedkjøling, bekledning, mat og drikke ut fra årstiden. OKK`s havpadlergruppe har arbeidet mye med HMS-rutiner og sikkerhet innen padlng – sommer som vinter. 

 

.

Liz Palm, OKK-medlem har sendt redaksjonen en hyggelig liten beretning fra en padletur i desember. Nyt tekst og bilder! 

Det er 2. søndag i advent. Årets første snø har lagt seg. Vi står på brygga i Bestumkilen og titter utover. Hvitt. Prøver å kakke litt i isen som ligger et stykke utover før vi har åpent vann å padle i. Her trengs noe som er litt skarpt i kantene for å komme gjennom. Det løser seg etterhvert ved at førstemann ut, oppmann Andreas, lager en råk ved å hakke seg utover  med øks og grønlandsåre. Etter han følger resten etter, en etter en.

16 padlere er vi, en søndag midt i desember. Tørrdraktskledte padlere med ull fra topp til tå. Lastelukene er fylt med pølser og ved. Turen går forbi Paradisbukta og Huk, over skipsleia og videre passerer vi Nakholmen og Langøyene, før vi når målet: Husbergøya. Her fiskes vedkubbene ut av kajakkene og fyres opp til et pølsebål. Husbergøya har både bålplass og les kur med plass til hele gjengen.

Etter pølseslafsing og kaffeslurping settes kajakkene utpå igjen. Det skumrer tidlig. Før vi er tilbake har himmelen fått et rosaskjær, trærne langs land er dekket med snø, det er som å padle i et julekort.

Tekst og foto: Liz Palm

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: