Ny praktbrygge i OKK!

DSC_3029Mange av medlemmene har forhåpentligvis fått med seg Oslo Kajakklubbs nye praktbrygge som stod ferdig til sesongåpningen 27.04.2014. Etter kun en gangs bruk kan man bare lure på hvordan vi i det hele tatt klarte oss uten denne flotte, ergonomiske og praktiske bryggen!! Erik Rønning, primus motor og byggansvarlig, har gitt oss en oversikt over prossessen fram til bryggen kom på plass.

Erik hadde på et styremøte i vinter lagt fram sine tanker og grundige skisser til en ny brygge – og styret ga umiddelbart sin godkjenning i saken. Den formelle prosessen startet da saken ble lagt fram på Årsmøtet 25. februar i år. Der ble det vedtatt å anskaffe den nye flytebryggen. Åpningen søndag 27. april ble anlegget overlevert Oslo Kajakklubb ved formann Sveinung Oftedal.

Her er noen av de tekniske spesifikasjonene vedrørende bryggen:

  • Flytebryggen med mer er levert av firmaet SF Pontona Norge AS i Gressvik
  • Selve flytebryggen er på 20*7 meter, bestående av 2 stk 3.5* 20 meter betongelementer, som er koblet sammen
  • 3 stk utstikkere er på 2* 4.5 meter av samme type betongelementer. Her er det montert badetrapper på to av disse
  • 3 stk landganger er på 1.5* 8  løpemeter hver
  • Bryggen med utstikkerne er av helbetong med garantert betongkvalitet på 50 år
  • Tredekket er av Kebony furu med levetid ca. 25 år med vedlikehold

Selve flytebryggen er støpt i Sverige, fraktet opp til Oslo og tauet av en taubåt fra Bjørvika til Oslo Kajakklubb.
Plattingen ved det nye kajakkburet (som huser havkajakker) er laget slik:

Fundamentet for den ene plattingen på hovedbryggen ble støpt opp ca. 50 cm for ekstra god feste for den ene landgangen. I tillegg måtte det støpes noen langsgående betongdragere for et ekstra bæresystem under plattingen. Plattingen er «kledd» med furu- dekke (28/ 120 mm) slik at vi fikk samme høyde på hele hovedbryggen. Videre ble det anlagt en ekstra bred rampe for rullestoler etc. opp på hovedbryggen.

Når det gjelder vannuttak/spylemuligheter er det ført fram til den nye flytebryggen en sommervannledning (plast) til 2 stk spyleposter med dusjer av rustfre stålrør, etc. Dette gir en flott mulighet for spyling av både kajakker og tørrdrakter. På hovedbrygga er det et vannuttak for en 50 meter trommelslange for spyling av alle bryggene, samt utearealer.

Erik Rønning har gjort en imponerende planlegging- og arbeidsinnsats for å få på plass en fantastisk ny flytebrygge for Oslo Kajakklubb. På vegne av alle medlemmene rettes herved en gedigen takk til Erik!

Nedenfor kan du se bilder fra prossessen fram til ferdig brygge:

Del 1: Å få brygge-delene slepet inn til OKK (Foto: Erik Rønning)

Del 2: Sammenkobling av bryggedeler (Foto: Erik Rønning)

Del 3: Ferdig Praktbrygge! (Foto: Elizabeth H. Glad)

 

 


Publisert

i

,

av

Stikkord: