Sjeldent besök i Indre Oslofjord!

En delfin ikke langt fra Oslo Kajakklubb.                         Foto: Annett Brohmann
En delfin ikke langt fra Oslo Kajakklubb. Foto: Annett Brohmann

Det har vært sjeldent og spennende besök i våre farvann de siste dagene! En delfin har gledet flere OKK`ere med sin selvkomponerte danseoppvisning!

.

Foto: Annett Brohmann
Foto: Annett Brohmann

Havpadlergruppen var de første som fikk stiftet bekjentskap med det sjeldne besøket. Onsdag var 12 havpadlere ute på årets første offisielle «Onsdagspadling for viderekomne». Turen gikk langs Bygdøylandet til Dyna Fyr. Deretter ble skipsleden krysset og turen gikk videre forbi Nakholmen og Lindøya med matpause på en strand på Hovedøyen. På hjemveien var de så heldige å få en liten oppvisning i hopp og stup av det vi først trodde var en nise – men som de lærde i dag sier er en delfin. Klokken var nærmere 21 om kvelden. Gruppen befant seg et stykke til venstre for Dyna Fyr og var klare til å padle i samlet flokk over skipsleden i retning Paradisbukta. En seilbåt var i ferd med å kjøre forbi da Elizabeth plutselig fikk øye på en ryggfinne som stakk opp av sjøen like ved den hvite seilbåten. Forfjamset ropte hun ut «Se – en hai» – uten å få videre reaksjon fra slitne gruppemedlemmer (Det var jo årets første tur for flere…..). Finnen på dyret viste seg en gang til sammen med litt mer av den svarte ryggen – fortsatt var det ingen andre som så skapningen. Tredje gang var flere på alerten – og vi konkluderte da med at det måtte være en nise. Til og med Redningsskøyta stoppet opp for å få med seg danseopptredenen til den energiske sjarmøren. Inge hadde vett nok til å få rigget opp kameraet for å dokumentere opplevelsen – mens alle andre satt fjetret i sine kajakker. Men da hun var klar til å knipse var forestillingen over for denne gang…

.

Foto: Annett Brohmann
Foto: Annett Brohmann

I dag (søndag 11.05) har havpadler Annett Brohmann fra Oslo Kajakklubb vært kjapt ute med sin IPhone og fikk heldigvis dokumentert det edle besøket i våre farvann. Det begynte med at hun hørte noe som pustet like ved seg ute på sjøen. Da fikk hun øye på delfinen. Den var like ved kajakken – ikke mer enn en meter unna! Så startet showet… Et utrolig bra bilde tatt i betraktning at det hele foregikk kun noen meter fra fotografens kajakk! Dyret holdt en lengre oppvisning for tilskuerne – som var havpadlere fra OKK som øvde på rulletrening en søndagsformiddag. En fantastisk opplevelse for alle som har sett delfinen i aksjon. For noen år tilbake var det faktisk en stor spekkhogger inne ved Killingen. Den hadde fulgt etter en sildestim helt inn i Indre Oslofjord.

En ting er i alle fall sikkert – det er absolutt ikke kjedelig å være kajakkpadler i Oslo Kajakklubb!


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “Sjeldent besök i Indre Oslofjord!”

 1. Elizabeth H. Glad avatar
  Elizabeth H. Glad

  De lærde strides,Anders. Noen mener at niser ikke hopper? Vi hadde for noen år tilbake flere niser i Lysakerfjorden og som flere av oss stiftet bekjentskap med i området rundt Killingen. De kunne hoppe opp og ned i sjøen, De svømte også parallelt og ganske nær oss i kajakkene – selv om de visst skal være litt skye dyr.

 2. Anders avatar
  Anders

  Var det en nise eller en delfin?

 3. Øyvind avatar
  Øyvind

  Hei ! kjempe fint bilde,når den hopper,så fint at jeg har forstøret det,og bruker det som bakgrunnsbilde på
  skrivebord på Lap topen.