Tur til Orust – Kristi Himmelfartshelgen!

OrustKjære alle medlemmer i OKK! I år går vår tradisjonelle Sverige-tur (vanligvis Koster) til den skjønne øya Orust!

.

.

.

.

.

Det er et flott område med rik skjærgård og flotte svaberg, men også sjarmerende tettsteder som Gullholmen, Kjäringön eller Mollösand. Her kan kjøpes kaffe, kake (jättegode kanelboller) og andre gode saker. For de som vil ha bølgelek, noen steder finnes det herlige muligheter å teste sine egne grenser. Men det finnes også anledning til å padle i skjermet farvann.

Vi arrangerer turen sammen med den danske kajakklubben Gilleleje (som vårt “halvt danske“ Hanne er medlem av) http://www.ro-og-kajakklubben.dk.

Overnatting: 
På Stocken Camping på vestsiden av øya (www.stocken.nu). NB! Ikke stol blindt på Googlemap for å finne Stocken Camping: Den viser nemlig en Stocken Camping øst i Sverige, og dit skal ikke vi! Orust ligger sør for Uddevalla og Lysekil!

Kart OrustGPS -koordinater:

x:6455518

y:241955

GPS WGS84

Lat: 58° 8.872´

Long: 11° 25.286´

 

.

.

Vi har holdt av et stort område på campingplassen for OKK og GRK. Campingplassen har alle fasiliteter, inklusive felleskjøkken, grillplass, gode badeforhold og en liten kiosk. Vi tenker det blir felles tidspunkter for frokoster og middager (aftensmad som danskene kaller det). Ser for oss at vi samles rundt grillen flere kvelder, så grillmat er en god ide! Man må selv ha med mat og drikke.

Vi har fått en teltplass rett ned til vannet. Det er også muligheter for å leie hytter. OBS! Hvis dere leier hytter, så må dere gjøre det på egenhånd. Se priser på deres hjemmeside. Oppgjør for overnattingen skjer direkte til campingplassen. På stranden finnes også Orust Kajakk- http://www.orust-kajak.se/ for de som har lyst å handle litt til svenske priser.

Krav til deltakere:

Turen arrangeres for de som har grunnkurs, teknikk-kurs eller tilsvarende ferdigheter. Det vil bli både korte og lange turer, bølgelek, rull & tull og mye annen moro. Det blir felles kulturkvelder: en som nordmennene har ansvaret for og en som danskene står for. Håper noen kan bidra med sang, stev, historier eller på annen måte. Påmeldingen til de ulike aktivitetene skjer på stedet.

Det er fullmåne den langhelgen – så om været tillater det er padling i måneskinnet også en mulighet! Det er anledning for ankomst allerede onsdag, og ellers I løpet av torsdag og fredag. Det blir en del felles organiserte aktiviteter på kveldene på tvers av språk- og landegrenser.

Kjørerute:

Kjør E6 over Svinesund og følg videre til Uddevalla. Her tar du av vei 160 mot Henån.Herfra til Ellös og videre til Stocken. Turen tar litt over 3 timer. Det er ca 218 km dit. Medlemmer som ikke har båt kan låne fra OKK, men deltakerne må selv ordne med transport seg imellom. FB-siden kan benyttes, og vi anbefaler dere å gjøre avtaler god tid i forveien. Utlån av utstyr på onsdag 21. mai mellom kl. 21:00 – 21:30.
Nyttige ord å kunne: Pagaj på dansk = åre på norsk, åre på dansk = grønlandsåre på norsk, skørt på dansk = spruttrekk på norsk.

Påmelding til turen skjer via denne linken: Påmelding til Orust
Påmelding senest 21. mai! Alle som skal være med, må melde seg på. Vær snill å oppgi mobilnummer og transportbehov ved påmelding.

Med glade kajakkhilsener

Andreas – Mobil: 92415960

Hanne – Mobil: 90981993

Annett – Mobil: 924 23 596


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

5 kommentarer til “Tur til Orust – Kristi Himmelfartshelgen!”

 1. Erlend avatar
  Erlend

  Siden det er hele helgen torsd.29/5 – sønd. 1/6. Kom og kan man vel også komme senere, eller dra tidligere? 🙂
  Regner da med at utstyr da lånes ut onsdag 28/5?

 2. Sigurd Wenneberg avatar

  En ledig bilett til Dubrovnik 24 -31 mai.
  Et alternativ for den som er rask og ikke helt stoler på været i Sverige.
  Kontakt for info 48 222 841

 3. Geir Røvde Johansen avatar
  Geir Røvde Johansen

  Jeg melder meg på 🙂

  Mvh Geir R.J.

  1. Hanne avatar
   Hanne

   Du må bruke påmeldingsskjeamet, Geir: NÅ er det lagt ut og linken skal funke denne gangen 🙂 Hanne

   1. Geir Røvde Johansen avatar
    Geir Røvde Johansen

    Takk 🙂 Skal klubbens kajakkhenger med, forresten?