Oslo Surfski Challenge 2014

Foto: Harald Rishovd
Foto: Harald Rishovd

En nyinnkjøpt (brukt) Epic V10 Sport surfski ga kjapt et sug etter å konkurrere. Oslo Surfski Challenge den 6. september, 2014 ble løsningen!

.

Surfski er opprinnelig en kajakktype som er spesialisert mot langdistansekonkurranser under åpne forhold – som f.eks det 51 km lange Molokai Surfski Race fra øya Molokai til naboøya Hawaii Kai på Hawaii. Med opptil 10 m høye stillehavsdønninger, var kajakkenes surfeegenskaper viktige. De senere årene har surfskis også økt i popularitet her i Skandinavia, og brukes med hell i konkurranser som Dalsland Kanotmaraton, Blindleialøpet med flere.

Oslo Kajakklubb
Jeg har mange gode minner fra sommeren jeg padlet fast i OKK, og godfølelsen dukket opp med en gang jeg gikk ut på brygga foran klubbhuset. Morgenpadlingene med kaffe på brygga etterpå, tirsdagsracene og kanskje aller mest 8 x 1000 m med Einar og Ingeborg Rasmussen, Arne B. Sletsjøe og andre sterke padlere har satt dype spor.

Oslo Surfski Challenge
Løypa skulle opprinnelig gå fra Sjøstrand i Asker og inn til klubbhuset i Bestumkilen. På grunn av minimalt med vind og bølger blei det forandret til å starte i Bestumkilen, padle ut på høyre side av fjorden, runde en bøye ved Vassholmene og samme vei tilbake. Distansen var ca 11 km, noe som skulle vise seg å passe min ganske litt for lite padletrente kropp godt.

Det stilte 14 padlere til start i form av en lynrask K-2 og 12 stk K-1. Surfskiene varierte fra de smaleste til litt bredere varianter, og farten var imponerende høy. Toerkajakken med Einar Kjerschow og Mats Grov padlet de 11 km på sterke 49:11:59, mens beste ener ble Øyvind Hansen (OKK) på 55:48:97. Undertegnede? Padlet inn til en 8.plass på 1:03:18:18 og hadde det gøy hele veien!

Oslo Kajakkrace
Parallelt med Oslo Surfski Challenge ble det også arrangert et breddearrangement med ulike distanser og de fleste klassene representert. Det stilte alt fra landslagspadlere i K-1 og kommende stjerner i form av ungdomspadlere til mosjonister med turracer og havkajakk, totalt 41 padlere. Farten til toppidrettsutøvere har alltid fasinert meg – det å se landslagspadlere som Eivind Vold og Mathias Hamar i aksjon er et studie av effektiv padleteknikk!

Miljøet på brygga
Selve konkurransen er bare en av greiene – det sosiale som skjer på brygga før og etter løpet er også viktig å få med seg. Jeg traff igjen padlere jeg ikke hadde sett på lenge, og brukte selvsagt tiden godt til å studere alle de flotte kajakkene. Takk til Oslo Kajakklubb for et flott arrangement – jeg kommer tilbake!

Se resultatene her: http://www.okk.org/2014/09/06/oslo-kajakkrace-og-oslo-surfski-challenge-resultater

Tekst og foto: Harald Rishovd

NB! Det gjøres oppmerkosm på at artikkelen er hentet fra Padling.no.


Publisert

i

av

Stikkord: