Overnattingstur for nybegynnere

Unknown-18

Lørdag morgen 13. september, 2014, våknet Oslo til en klar blå himmel, med lite vind. Værgudene var tydeligvis i godt humør og unnet noen padlere en drømmetur.

.

Unknown-9Klokka 13.00 møtte fem glade deltakere opp på brygga og ble briefet om turen. De fleste av dem var nybegynnere som gledet seg veldig til dette eventyret av en overnattingstur!

Vi pakket kajakkene våre, og vi forbauset oss selv over hvor mye bagasje vi klarte å stappe inn i lukene. Litt senere var det sju ”lasteskip” som forlot Bestumkilen og satte kurs til Vassholmene. Der gikk vi i land for nødvendig inntak av kalorier. Noen av oss deltok også i noen fiskeaktiviteter som foregikk på brygga, og vi fanget både små krabber, reker, sjøstjerner og fisk.

Unknown-4Etter å ha padlet noen kilometer til fikk vi et glimt av målet: Langåra. Da vi var framme tok det ikke lang tid før en teltleir var etablert under trærne og rundt et bål.

Unknown-7For å nyte dagens siste solstråler tok vi kokesakene våre og gikk hele 200(!!!) meter til øyas andre side. Der viste det seg fort at vi hadde noen veldig kreative kokker i gruppen, hvorav to til og med kokkelerte både forrett og hovedrett. Jeg kan rapportere om blåskjell, grillet biff med tilbehør, og hvalbiff med svidd ris. Men også om pølser og frysetørkede retter for oss som var litt mindre kreative turkokker.

Vi var heller ikke de eneste som hadde et festmåltid. Noen av oss ble ufrivillige ofre for mygg. Tilføyelse til innbydelsen til neste turen: Ikke glem myggmiddel! Vi avsluttet kvelden med et bål, roasted marshmellows og gode historier. Blant annet hørte vi historien om at det hadde blitt observert både rådyr, rev og grevling på vårturen til Langåra året før. UnknownDessverre fikk vi ikke noe glimt av disse dyrene denne gangen, men de av oss som var våkne fikk med seg et lite hørespill den natten. Brøling, bjeffing, gnaging, tassing og andre spennende lyder. Unknown-12Dyrene var tydeligvis tilstede, men hadde holdt seg godt gjemt inntil vi hadde forsvunnet inn i teltene våre.

Søndag morgen våknet vi med fuglekvitter og en blikkstille sjø. Noen av oss var litt tidligere ute enn andre og satt på berget i sola og nøt stillheten. Alle sto opp i sitt eget tempo. Vi hadde god tid. Tid til kaffe, pannekaker, bacon og havregryn.

Etter en laaaaaaang og deilig frokost sjøsatte vi ”lasteskipene” våre igjen og padlet tilbake mellom Brønnøya og Nesøya. Vi fantaserte om å ha hytte i disse vakre omgivelsene og padlet forbi et nydelig sjøfly. Unknown-19Det er mange flotte steder å reise til i hele Norge, men du verden for en vakker “skjærgård” vi har i Oslos egen bakgård!

En lunsjpause med både bål og bading ble det på Kjeholmen, og etter det var det på tide med siste etappe, tilbake langs Fornebulandet. SONY DSCStrømmen var i vår favør, og vi surfet nærmest plystrende til klubbhuset. Underveis fikk vi i tillegg “redde” en av våre turledere. Syv veldig fornøyde padlere tok avskjed på brygga.

Tusen takk til Mike Mills og Einar Knutsen for en virkelig fantastisk tur, og uvurderlige teknikktips underveis!

Vi sees på vannet!

Tekst: Annemarieke Visker

Bilder: Annemarieke Visker og Mike Mills


Publisert

i

av

Stikkord: