Hjem fra Florida og Sevilla

OKKs elitepadlere kommer hjem i uka etter Påske. Her har de fire landslagspadlerne Lars Hjemdal, Per Christian Wessel, Agnes Brun-Lie, og Eivind Vold i tillegg til Elling Aronsen Oftedal vært på treningssamling i vinter. Per Christian Wessel har laget en stemningsrapport i videoen over. Sjekk den ut. Livet er padling!

En annen av våre elitepadlere, Jon Smebye, har vært i Sevilla og trent sammen med Fridtjof Falch fra Strand KK. I Sevilla var også våre ungdoms- og og juniorpadlere i uka før Påske. Under følger deres stemningsrapport.

 

OKK-juniorer i Sevilla 2015
OKK-juniorer i Sevilla 2015

Sevilla 2015

Unge Lovende OKK padlere har hatt en svært vellykket samling i Sevilla Den spanske «vårspretten og 5000m var akkurat avsluttet dagen før vi ankom. Det var vi glade for da det deltok 1200 padlere i alle aldersgrupper. Det er forresten 70 elite herrer som stilte til start og vinnertiden var 19:52 (ja under 4 min i snitt på 1000m) Spania er et land i verdenstoppen i padling!

Vi har en tradisjon med å dra med treningsgruppen annethvert år. Sevilla er en fantastisk kulturby i Andalucia. Padle forholdene perfekt og den spanske tapas maten er god! Alderen på utøveren fra Oslo kk er fra 13-19 år, vi var i år 17 utøvere på leir. Vi får med oss kultur og i år var det Katedralen (verdens største gotiske kirke) som var et av kulturbesøkene. Vi var i tårnet i kirken og samtidig beskuet vi sarkofagen til Christopher Columbus i hovedkirken.

I løpet av 6 treningsdager var det satt opp 11 padle økter- 2 styrke økter og 2 løpe økter, det ble mye trening for «små» kropper . Vi bor og trener fra et sportssenter. Svært mange utenlandske landslag er på plass. I uken vi var tilstede var det landslag fra Tyskland-Ungarn-Spania-Finland-Ukrania-og Estland på plass, og OKK.

Det ble en ordkrig mellom Ungarn og OKK når de skulle kjøre 2000 test og vi skulle kjøre 500 tester.
Ungarn var der med Verdensmestre Olympiske mestre men vi var der med noen utøvere som drømmer om det samme som de har oppnådd. Vi satte oss for øvrig i «hyggelig respekt» og gjennomførte etter planen.

Vi må ikke til Spania for å bli god til å padle- det skjønner enhver. Turen er et virkemiddel til å holde et sunt og godt treningsmiljø blant juniorene i OKK. Det er en fin start på vannet der det er lettere å jobbe med teknikk. Noen av de yngste utøverne havnet i vannet i «låsing av padleteknikk» det hadde vært verre å ligge i vannet i Norge på samme tid! Det er alltid vemodig å dra hjem, men vi gleder oss til livet på OKK-brygga i sommer!

Tom Selvik og juniorene

Sevilla_1


Publisert

i

,

av

Stikkord: