Vet du hvem dette er?

Foto: Eva Beck
Foto: Eva Beck

Sannsynligheten er stor for at du har vært i kontakt med ham på e-post eller mobil!

.

Han er en av disse mange, usynlige hjelperne som bidrar til at OKK er slik en velfungerende og hyggelig klubb for alle oss padlere.

Dette er mannen som holder orden i kajakkradene våre! Dette er båthussjef Inge Motzfeldt!!

Inge er en samvittighetsfull og godlynnet fyr, og på kort varsel stiller han en mørk desemberkveld til en prat slik at vi kan få bli litt kjent med både båthussjefen og Inge.

Vi gjør som de fleste andre som vil bli kjent med noen på brygga og spør Inge om hvor lenge han har padlet, om når han meldte seg inn i klubben, – ja, om hvordan det hele begynte med padlingen og ham?

Det viser seg at Inge har et langvarig forhold til kajakkpadling. Under en seiltur på Sørlandet som 12-åring fikk han prøve kajakken til Sverre Brott og det ga mersmak! Han fant ut at padling åpnet opp for mange fine naturopplevelser og han likte, og liker fortsatt, å utforske og å komme tett på natur og fugleliv. Han meldte seg inn i Oslo Kajakklubb i 1973, og fortsatt synes han at padlingen er spennende og byr på nye utfordringer. For som han sier: Jeg har stadig forbedringspotensiale for teknikk!

15 år gammel hadde Inge en opplevelse som kunne ha satt en stopper for videre padling. Det var påske og kaldt i vannet, men tross hvite skumtopper på bølgene bega han seg alene over mot Nakholmen. HMS var nok et ukjent begrep den gangen, og redningsvesten lå bak i kajakken.  Midtveis veltet han, og med redningsvesten om en arm svømte han mot Nakholmen. Han klarte å nå klippene, og heldigvis var det noen påsketurister der som halte ham i land og pakket ham inn ulltepper. Sykebåt ble tilkalt og moren hans fikk en støkk i livet da havnepolitiet ringte henne og sa ”Det gjelder din sønn…”. Inge fikk heldigvis ikke skrekken av opplevelsen, men en lærepenge for livet!

Ekstrajobb som avisbud gjorde at han kunne kjøpe sin første kajakk, en ny Slender. Han padlet den ganske lenge, før han prøvet seg på en Ranger (racer tre-kajakk). Den padlet han den første av de tre gangene han var med i Drøbaksracet, men han slet med balansen og gikk over til Raptus skjærgårdskajakk.

En lapp fra Fredrik Fongen på oppslagstavlen i 2010 gjorde Inge nysgjerrig på surfski, – bølger fasinerte! I begeistring ble en Epic V12 innkjøpt, men den viste seg å være alt for avansert for en nybegynner. Kurs på Larkollen i 2011 med Einar Kjerschow og Gleb Greben gjorde imidlertid susen, så nå er det surfski som gjelder! Båtens gode egenskaper i bølgene, den naturlige intervalltreningen i opphenting av bølgene og gradvis mestring gir mye padleglede! Inge har også hatt seiling som en aktivitet, – en signalgrønn spissgatter, 21 fot og høy som en pram, har fulgt ham i 20 år. Kanskje det er derfra han har begeistringen for bølger?

Ikke vet vi om det er ulende vind og brusende bølger som har inspirert ham, men i 18 år har Inge sunget i Oslo Filharmoniske Kor. Båthussjefen er en allsidig fyr! Hans stemmeprakt kan nå nytes i konserter med kammerkoret Kor-i-Oslo.

Som vi skjønner har Inge hatt et langvarig forhold til OKK.  I 1973 var klubbhuset mye mindre, men fronten var den samme og det var god stemning i solen på bryggen da også. Vår båthussjef er arkitekt og i 1996 bisto han Wenche Engseth og Morten Dahl med utførelsesdelen av den første nye treningssalen vår. De ble omtalt som ”De padlende arkitektene”!

Nå har Inge vært båthussjef i to sesonger. Det er hans første verv i klubben, og etter å ha vært medlem og hatt glede av klubben så lenge synes han det er fint å kunne bidra. Han forteller oss at han trives med oppgaven og gjerne vil fortsette! Han får henvendelser hele tiden og de fleste blir veldig glade når de får plass. Samarbeidet med Anine på kontoret om plassoppsigelser og nye tildelinger går aldeles utmerket, og det er bra for det er mange kajakker å holde styr på. Det er i dag plass til 680 båter på klubben og omtrent 150, hvorav ca. 80 % havkajakker, står på venteliste for å få plass.

Avslutningsvis lurer vi på om båthussjefen har noen ønsker, og da kommer raskt denne oppfordringen til medlemmene:

*Husk å merke kajakken din med navn og telefonnummer!

*Husk å legge klubbens utlånsbåter på riktig plass etter bruk!

Beskjedne ønsker fra vår trivelige båthusssjef synes vi. De bør kunne oppfylles!!

Vi takker Inge for en veldig hyggelig prat og ønsker ham lykke til videre i jobben han gjør for oss i OKK!


Publisert

i

av

Stikkord: