En ekte Dugnadshelt!

DSC_5751 - versjon 2
Erik Thonhagen

Flere av våre medlemmer fortjener å bli trukket fram som ildsjeler i Oslo Kajakklubb. Vi har denne gangen valgt å intervjue Erik Thonhagen – et helt ordinært medlem i OKK.  Vår avtroppende klubbvert, Sissel Helling, tok i fjor kontakt med redaktøren og sa – «Du må bare intervjue Erik. Makan til dugnadsånd skal du lete lenge etter…..». Og makan til attest som han får fra vår tidligere klubbvert. Den er ikke hverdagskost for de fleste av oss…

Fra årets Vårdugnad i OKK
Fra årets Vårdugnad i OKK

Erik er førstemann på plass i forkant av en dugnad – og den siste som går. Det er aldri nei når Sissel har hatt behov for en hjelpende hånd, om det er å rake haugene av høstløv som ligger på bakken, spyle bort grus og skitt fra gangstier, rydde bryggen for snø inn til inngangspartiet, og mye, mye mer.

Også når redaktøren skulle spørre Erik om et intervju, fikk hun – uten betenkning – Ja. Redaktøren trodde hun var tidlig ute til intervjuet og var i ferd med å låse seg inn på klubbkontoret – ingen var å se på balkongen i 2.etg. Plutselig ljomer det et høyt og klart «Hei» like bak henne. Ut fra intet stod Erik der – ivrig som alltid etter å komme i gang.

Erik er 42 år og har bodd i Oslo hele sitt liv. I Oslo Kajakklubb har han vært trofast medlem siden han var ferdig i militæret – tidlig på 1990-tallet. Og på standardspørsmålet som de fleste som er medlem i vår klubb får før eller senere – hva gjorde at du ble medlem… for Erik var det rett og slett en padleglad lærer, som dro ham ned til Oslo Kajakklubb. På den tiden var det ikke noe som het obligatorisk «Introduksjonskurs» som alle nyinnmeldte medlemmer nå må igjennom før de får lov til å låne klubbbåt og annet utstyr. Erik var så heldig å møte vår alles kjære Gerhardt Aspheim – mangeårig leder i klubben – og som mer eller mindre bodde på OKK-bryggen. Som mange andre fikk Erik en kjapp og engasjert innføring i båtvalg og åreføring – og vips – så var det å prøve seg ute i Bestumkilen. Som mange av oss andre, ble også Erik hektet ved første åretak… og også han har prøvd seg på de fleste båttypene som klubben har til utlån. Den aller første kajakken han prøvde var en oransjefarget «Fenja» – en populær båt den gang- som garantert bringer tilbake minner hos mange av våre voksen ungdommelige medlemmer…

Når det gjelder dugnadsarbeid, så har Erik vært borte i det meste – skurring av bryggen, maling av klubbens bygningsmasse, vindusvask, innevask av klubbrom, raking, og spyling. Erik retter fokus flere ganger i løpet av intervjuet på dette med at rene og ryddige lokaler gir økt trivsel. Han oppfordrer alle til å henge opp redningsvester, legge vekk padleårer og båter etter bruk – og er ikke redd for å ta i et tak når ting og tang ligger strødd rundt der de ikke skal være. Heretter en påminnelse til alle om å rydde etter seg etter øktene på vann og på land!

Medlemmer som Erik betyr enormt mye for en idrettsklubb som er avhengig av brennende ildsjeler og dugnadsentusiaster. Tusen takk til Erik nok en gang for et hyggelig intervju og en fantastisk innsats for Oslo Kajakklubb!

 


Publisert

i

av

Stikkord: