Pinsetur til Koster 22.05 – 26.05, 2015

Foto: Annett Brohmann
Foto: Annett Brohmann

Havpadlergruppens «Pinsetur til Koster» er en klassiker. Kosterøyene er et flott område med rik skjærgård og flotte svaberg, med de utroligste former skapt av isen.

.

På utvalgte skjær ligger kolonier av sel og soler seg. Det er muligheter for skjermet padling mellom skjærene, og padling i åpent hav. Noen steder kan en oppleve det herligeste Ragnarokk for erfarne havpadlere. I kanalen mellom Syd-Koster og Nord-Koster kan det kjøpes kaffe, kaker og andre gode saker og det er lett å komme i land.

Krav til deltakere
Fra fastlandet til Kosterøyene må vi krysse et åpent stykke på ca 3 km. For å delta på turen må du minimum ha grunnkurs og du må beherske 0,5 m bølger i åpen sjø.

Kjørerute
Kjør E6 og ta av mot Strømstad. Følg vei nr 176 sydover langs sjøen til Daftø Camping og ta til høyre og følg skilting mot Tjärnö. Kjør ca 7 km. Skilt til Bofors camping dukker opp. Kjør gjennom bommen og ned til stranden for sjøsetting.

Bilen parkeres utenfor bommen. Resepsjonen er åpen fra kl 18 til kl 20 alle dager. Stikk innom resepsjonen hvis den er åpen, og betal for parkering. Bommen stenger kl 21. Parkering koster 25 svenske kr pr dag for hver bil. De har betalingsterminal i resepsjonen.

Transport
Den enkelte må selv organisere sin transport eller samkjøring.

Padleplaner
• Fredag padler vi fritt enkeltvis/eller i grupper til første leir på Lindholmen, se kart 2. Her er det en god sandstrand, og en stor gresslette med plass til mange telt. Lindholmen ligger omtrent 2 km nord for stranda på Bofors camping, i et skjermet farvann.
• Lørdag formiddag kl 1000 setter vi kursen over til Store Brattskär, se kart 3, hvor vi tar lunsj og etablerer ny fast leir. Etter lunsj tar vi en ettermiddagstur sørover.
Leirplassen blir i bukta på nordvestsiden. Bukta er for grunn for andre båter enn kajakker. Det er en stor gresslette i bunn av bukta, hvor det er plass til en del telt. Dette er med andre ord en ideell leirplass. Store Brattskär ligger rett øst for sydspissen av Syd-Koster. I bukta på den andre siden av øya, er det vanligvis rikelig med rekved og annet brennbart materiale, til fjærebål hver kveld.
• Søndag blir det en lang tur rundt sør og nord Koster, eller bare rundt sør-Koster.
• Mandag prøver vi å legge inn en kort forlengelse av hjemturen, enten før eller etter at vi har krysset Kosterfjorden. Det bestemmer vi underveis.

Planleggingsmøte
Det blir møte om turen i klubbrommet kl 20.30, etter onsdagspadlingen 20. mai. De som ikke har vært med på turen før, bør møte. Vi deler ut kart til alle som møter. På kartet er det avmerket sted for sjøsetting, og leirplass. De som ikke kommer på møtet, får utdelt kart på Bofors camping.

Du kan se invitasjonen i PDF format med kart dersom du klikker på følgende link: Koster 2015.

Påmelding

Alle som skal være med, må melde seg på.
Påmelding til Annett inkl. mob og forventet ankomsttid. Førstemann til mølla.
NB!! Maks deltakerne er 24 personer pga av teltplass kapasitet på Store Bratskjär.
E post: annettbrohmann@hotmail.com.

VEL MØTT TIL EN TRIVELIG TUR I FANTASTISKE OMGIVELSER,
OG MED TURGLADE DELTAKERE!
Hilsen Øivind Hansen og Annett Brohmann

Annett: tlf nr 924 23 596

Øivind: tlf nr 951 09 639


Publisert

i

av

Stikkord: