Rullekurs med Mark Tozer og Helen Wilson 29., 30. og 31.5

2015-05-09_22-27-49Vi får også i år besøk av de to internasjonalt kjente rulleinstruktørene Mark Tozer og Helen Wilson i OKK for å holde rullekurs for oss i slutten av mai.

.

2015-05-09_22-26-42Dette er en unik mulighet til å lære seg eskimorulla eller videreutvikle det dere alt kan, lære nye ruller osv. Ta en titt på hjemmesiden til instruktørene for nærmere presentasjon http://www.greenlandorbust.org/ . De vil til sammen være her i tre dager, og planen er at de skal holde ett kurs pr. dag.

Om kursene

Hvert kurs varer fra kl 10.00 til 16.00 med god matpause. Maks antall deltakere er ti per kurs/dag. Oppmøte er på OKK-brygga klare for å gå på vannet ved kursstart. Prisen per deltaker er kr. 700.- forutsatt at vi får mer eller mindre fulle kurs. Hvert kurs starter med en yogaøkt på land. Helen er sertifisert yogainstruktør, og yoga inneholder gode øvelser for rulling da smidighet, mykhet og teknikk er langt viktigere enn muskelkraft for å mestre og videreutvikle eskimorulle. Deretter padler vi til Bygdø Sjøbad der rulleinstruksjonen vil finne sted. I løpet av kurset vil det her bli gode muligheter for tilpasset veiledning ut fra hver enkelt deltakers behov og mestringsnivå.

Fredag 29.5 og lørdag 30.5: Ordinære rullekurs. Disse kursene er tenkt for alle, dvs både nybegynnere og viderekomne.

Søndag 31.5: Instruktørkurs

Dette kurset er primært tenkt som instruktørkurs for “drevne rullere”. Kurset vil ha fokus på å lære bort rulla til andre, men det blir også gode muligheter for å videreutvikle egne ruller, lære noen nye osv. Denne dagen er ellers padlingens dag, så her er det godt mulig at vi får tilskuere (kanskje til et lite rulleshow?) og kanskje også kan få prøvd ut instruksjon i praksis.

Utstyr

Klubben stiller med to eller tre “rullebåter” i tillegg til Grønlandsårer som kan lånes. Har du egen Grønlandsåre, er det en fordel, men andre årer går også greit. Ta gjerne med egen båt, men pass på at den ikke har for høy seterygg og at kanten i bakdelen av cockpit er såpass lav at du kan lene deg godt bakover når du sitter i båten (aller helst slik at du nesten kan ligge på bakdekket). Ellers er mange av klubbens plasthavkajakker også fine å lære å rulle med. Tørrdrakt og neoprenhette anbefales på det sterkeste, og kan evt lånes av klubben, men våtdrakt går også. Husk også svømmebriller/dykkemaske og evt neseklype og ørepropper (helst av silikon). NB! VIKTIG: Ha med solid med klær og varm drikke på termos slik at du ikke fryser i tørrdrakta (om du bruker dette), men først og fremst for ikke å fryse når vi er på land, har pause osv. Skalljakke og ullgenser og/eller boble-/dunjakke, nistepakke, lue og termos må være med. Vi vet av erfaring at man fort blir kald når man driver med dette, særlig om sola skulle utebli.

Påmelding

Du må være medlem av OKK for å delta. Det er “førstemann til mølla”-prinsippet som gjelder, og påmelding sendes pr e-post til pettervoss@yahoo.no senest innen 20.05.

Når du har fått bekreftelse på at du er påmeldt, betaler du inn kursavgiften på kr 700,- til kontonummer: 5005.06.13329 senest innen 25.05.

Merk innbetalingen med ditt navn og kurskode “Rullekurs OKK mai 2015”.

Ved påmelding trenger vi følgende informasjon:

  1. Navn, epostadresse og telefonnummer
  2. Hvilket kurs/hvilken kursdato du ønsker
  3. Beskjed om du evt har mulighet til å delta en av de andre dagene som alternativ kursdag
  4. Et par ord om dine ferdigheter (a. nybegynner, b. prøvd før, men ikke “knekt koden”, c. får til rulla av og til, d. kan rulle på begge sider og mestrer evt flere ruller)
  5. Om du trenger noe av følgende klubbutstyr: kajakk, tørrdrakt, neoprenhette, sokker, åre, spruttrekk
  6. Evt andre ting vi bør vite om for best mulig å ivareta sikkerheten

Grillfest

Fredag kveld har Inge Lyckander invitert alle deltakere og instruktørene på grillfest hjemme hos seg i Astrids vei 12. (Hurra for Inge!!)

Vi gleder oss til å se dere på, i og under vannet!

Hilsen Rullegjengen i OKK

 

 

 


Publisert

i

av

Stikkord: