Sykle-Gå-Kollektivt til klubben!

Eirik Bentzen i Milslukern Sport sponser kampanjen
Eirik Bentzen i Milslukern Sport sponser kampanjen

OKK starter en kampanje for å sykle, gå eller reise kollektivt til klubben. Delta i kampanjen ved å registrere deg på hjemmesiden, og du kan vinne en sykkel, et par joggesko, eller et månedskort på Ruter. Vi gjør dette for å redusere bilbruken i Oslo, og spesielt ved klubben. Vi gjør det også for å gi vårt gi vårt bidrag til å redusere forurensingen. Oslo Kommune har mål om at de direkte klimagassutslippene skal reduseres med 50 prosent i forhold til 1991-nivå innen 2030. Vi skal bidra til å få dette til.

Det eneste du trenger å gjøre er å bruke sykkel, gå eller ta bussen til klubben, og registrere reisen din på hjemmesiden. Vi vil da regne ut hvor store CO2-utslipp du har spart. Vi bruker de nyeste utslippstallene fra en gjennomsnittsbil som grunnlag for beregningen. Dersom du har tenkt deg om og valgt bort en bilreise som et reelt alternativ så krysser du av for det. Dersom du hadde syklet likevel så registrerer du likevel reisen din. Vi ønsker å finne ut om kampanjen stimulerer medlemmer til å velge bort bilreisen.

For å stimulere til deltakelse kommer vi til å trekke ut premier blant flinke deltakere. Vi kommer til å dele ut reisekort fra Ruter, og vår samarbeidspartner Milslukern Sport deler ut joggesko. På slutten av sesongen kommer klubben og Milslukern til å dele ut en flott sykkel som hovedpremie blant de som er flittige syklister. Du trenger ikke være den som sykler lengst eller oftest. Du er med i trekningen selv om du bare sykler noen ganger. Vårt mål med dette er å inspirere til flere miljøvennlige besøk i klubben. Når du registrerer deg er det viktig at du skriver hele navnet ditt slik at vi finner deg i medlemsregisteret og kan gi deg premie om du er heldig!

ruterkort joggesko

Slik registrer du din reise:

 1. Du går inn på hjemmesiden vår, og finner registrering på høyre side
 2. Legg inn navnet ditt (fornavn og etternavn). Din registrering blir ikke synlig på hjemmesiden, men legges inn i vår database.
 3. Velg et av de tre alternativene for transportmiddel
 4. Legg inn (ca) hvor mange km. Husk t/r
 5. Dato for reisen (det betyr at du kan legge inn dette dagen etter dersom du glemte det)
 6. Kryss av dersom du bevisste valgte bort bilen da vi ønsker å se om aksjonen har effekt

Mer om kampanjen:

Du kan delta selv om du er barn, eller ikke har bil. Vi har valgt å ikke ta med el-bil som alternativ da redusert bilbruk i området ved klubben er viktig.

Dersom du må bruke bil til klubben skal du ikke ha dårlig samvittighet, men vi håper virkelig at du deltar i kampanjen, og at flere av klubbesøkene blir med sykkel, på beina eller med bussen.

Bli med! om det så bare er en gang i løpet av sesongen du velger beina eller bussen. Registrer det på hjemmesiden.

Dette gleder vi oss til. Lykke til!

 

 


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

3 kommentarer til “Sykle-Gå-Kollektivt til klubben!”

 1. Inger Helene Spangen avatar
  Inger Helene Spangen

  I forbindelse med utvidelse av sykkelveien forsvinner mange parkeringsplasser som i dag brukes av medlemmene i OKK. Klubben har medlemmer i hele byen og det er ikke praktiske for alle å reise kollektivt eller sykle. Det er derfor nødvendig at det er en del parkeringsplasser i nærheten av klubben. I følge Sveinung Oftedal har byråden for samferdsel og miljø, Guri Melby, lovet å bidra til parkeringsplasser, men foreløpig har hun ikke holdt sitt løfte. Denne kampanjen kan gi signal om at vi ikke trenger parkeringsplasser for medlemmene kan sykle eller reise kollektivt. Det har jeg ikke lyst til å bidra til, så jeg blir ikke med selv om jeg sykler til klubben av og til. Jeg synes det er viktig at OKK fortsatt er en klubb for medlemmer i hele byen, ikke bare de som bor i nærheten av klubben, og derfor vil jeg at OKK fortsetter å arbeide for parkeringsplasser.

 2. Einar Kjerschow avatar

  Strålende OKK, Sveinung og Eirik. Da skal jeg la bilen stå med mindre jeg må.

 3. anne margrethe peterse avatar

  Veldig bra initiativ .
  Har ikke bil, så sykler alltid til klubben.