To tyske treningsuker

Eivind Vold og Jochen Kaiser (204cm!)
Eivind Vold og Jochen Kaiser (204cm!)

Etter ukesvis med forberedelser i tysk grammatikk og gloser har jeg klart å komme meg ned til Tyskland for å trene med utøvere fra verdens beste padlenasjon. Å reise på treningssamling alene uten å ha felleskap i mine landsmenn og klubbkamerater har gitt meg nye utfordringer og opplevelser som utøver og person. Men etter å ha blitt tatt så godt imot, som jeg bare vet en annen klubb i verden kan gjøre bedre, kom jeg meg kjapt inn i treningsmodus, og var klar for bataljene som ble utkjempet daglig på vannet.

Jochen Kaiser har vært min vert og en av flere treningspartnere under oppholdet. Han er en fantastisk hyggelig person, som vet å verdsette de viktigste tingene med det å drive idrett; idrettsgleden, og det å skape bånd og vennskap på tross av landegrenser. Jochen er også en merittert utøver og har bronse fra k1 1000m i U23 EM, og Jr. VM. For utenom ham, er Potsdam Kanu Club også tilholdssted for flere av verdens beste seniorutøvere som Ronald Rauhe og Sebastian Brendel, og klubben har fått titalls OL medaljer oppgjennom tidene.

Å se hvilke vitenskapelige ressurser og støtteapparat som iverksettes for å skape idrettslige resultater i en stornasjon som Tyskland er fantastisk. Allerede fra 12års alderen blir lovende utøvere henvendt til idrettskoler hvor de bor på internat og får tilrettelagt treningshverdagen optimalt. Å komme fra lille Norge og å være vitne til dette, gjør det nesten vanskelig for meg å skjønne hvordan vi også klarer å produsere olympiske mestere.

Når turen nå går hjemover igjen, og forberedelsene til U23 VM i Portugal starter for alvor vil jeg se tilbake på oppholdet her som svært lærerikt, og jeg er overbevist om at det vil være en avgjørende faktor for min fremtidige utvikling som utøver. Om jeg og Jochen ikke møtes før den tid, har vi allerede gjort en avtale på å møtes i Rio til neste år. Om vi klarer det, vil tiden vise.

Padlehilsen fra Eivind Vold

Eivind-Tyskland2


Publisert

i

av

Stikkord: