Familiepadling med lavt ambisjonsnivå!

Unknown-19Lørdag 15. august inviterer vi til å delta på tur med juniorene i familien.

.

Turen blir kort, og på barnas premisser. V håper at det gir både foreldre og barn lyst til å padle mer, og at det kan være såpass mange aktive familier i klubben at vi i fremtiden f.eks. kan organisere overnattingsturer for familier.

 

 

Turplan:

Vi møter opp på brygga til OKK kl: 10:00. Derfra padler vi (og tauer de som trenger det) over Bestumkilen og til Bygdøy sjøbad.

Ved sjøbadet går vi i land, og griller medbrakt (pølser, pinnebrød, marshmallows, hva man vil). Noe godt å drikke og sjokolade hører med. De som vil bade, vasse eller plaske gjør det.

Hvis været tillater det og stemningen tilsier det gjør vi turen lengre ved å enten padle langs Bygdøy et lite stykke og tilbake igjen, eller rundt Killingen. Total planlagt distanse er max noen få kilometer. Varighet blir max til kl 14, men vurderes ut fra deltakernes ønsker eller behov.

Krav til å delta:

Å dra på tur med barn kan være krevende, og det er viktig at de som deltar er klar over dette. Det er de voksne foresatte som har ansvar for sitt/sine barn. Turleder tilrettelegger etter beste evne, og bidrar med det han kan, men har selv med barn med de utfordringer det kan gi.

– Det stilles ikke krav om at barna som deltar kan padle, men de voksne deltakerne bør minst ha avlagt grunnkurs hav og må være så trygg på sine padleferdigheter at de også kan ta ansvar for andre.

– Alle som deltar skal ha flytevest, barn som ikke er svømmedyktige må ha redningsvest.

– Max ett svømmeudyktig barn pr voksen. Tenker du å ha med flere barn er det fint om du kan diskutere dette med turleder før turen.

– Turleder kan avvise deltakelse dersom han vurderer det uforsvarlig.

Utstyr:

– Det er begrenset med havkajakker til barn i klubben, og skjærgårdskajakker og annet er ikke særlig egnet til å taue. Dersom man har privat tilgang på toerkajakk eller havkajakk for barn er det supert om dere har anledning til å ta dette med. Hvis det er mangel på barnekajakker kan litt større barn også padle de minste havkajakkene som er ment for voksne.

– Taueliner er lurt å ha tilgjengelig dersom barnet sitter i egen kajakk, dette kan lånes i klubben av turleder.

– Ta med ekstra klær, det er stor sjanse for å bli våt. Våtdrakt er fint å padle i, særlig for barna.

– Ta med det dere vil spise og drikke. Turleder sørger for griller.

 

Vi ønsker at de som tenker å delta gir beskjed om dette senest torsdag 13. august, slik at detaljene kan planlegges best mulig.

Turleder er Ketil W Aanensen. Han kan nås på 913 14 270, på ketil.w.aanensen@gmail.com, eller på Facebook.

Velkommen!

Øivind Hansen Oppmann hav


Publisert

i

av

Stikkord: