Gull til Einar Kjerschow og Jørgen Skabo i Masters VM

Gullvinnerne Einar og Jørgen
Gullvinnerne Einar og Jørgen

Masters resultater: http://results.digicorp.hu/competition/16777339/races

Da VM ble arrangert i Györ i 2007 måtte overbæringer kanselleres grunnet flom. I år visste vi at langvarig tørke medførte ekstremt lav vannstand, men at arrangørene hadde fjernet stener og gravd ut langs elvebredden. Den drevne elvepadleren Einar overlater lite til tilfeldigheter, så han og Jørgen gikk rett i K2’en etter ankomst mandag kveld og sjekket dybder, etter hvert i bekmørke, med medbrakt bambuspinne.

Tirsdag var offisiell treningsdag, som for Jørgen gikk med på å etterlyse den nye Vajda Spirit kajakken (‘Joergen, we will bring you the boat to Gyor on Tuesday morning. Marcel Vajda jr.’). Etter å ha pakket den ut ved 22-tiden og oppdaget at setet fra hans hjemlige Vajda ikke kune brukes, bestemte han seg for å stå over K1.

Einar hadde stor respekt for den danske legenden Svenning Jørgensen, noe som kanskje bidro til at han ikke rykket da muligheten bød seg på siste runden, og ble slått med en knapp båtlengde i en langspurt. Men knepen sølvmedalje er bra med 27 startende fra 20 nasjoner i klassen 65 – 69 år.

Norges eneste gullmedalje i Mastersklassene kom i K2 til OKKs Einar Kjerschow og Jørgen Skabo i klassen 65 – 69 år. På papiret var legenden Svenning Jørgensen (DK) sammen med toppranket Brian Longley fra Syd-Afrika klare favoritter med gull og bronse i K1 fra dagen før. K2en fra OKK knuste dem imidlertid allerede i motstrømmen i tredje runde av fem. Her var det Einar fikk benyttet sine elvepadleerfaringer og leste elven godt fra bakevje til bakevje og over de grunne sandbankene og dro i fra runde for runde.

Anders Winther Andersen i gul caps
Anders Winther Andersen i gul caps

Andre resultater:

Johan Brekke, Strand KK, tok bronse i klasse 45 – 49 år – sterkt i et tøft felt.

Einar Rasmussen og Anders Andersen tok 4. plassen i K2 klasse 50 – 54 år.

Nivået har blitt høyt i mange klasser!

EinarJørgen1

Einar og Jørgen i klar ledelse
Einar og Jørgen i klar ledelse

150911_Gyor_pallen

Tetfeltet i Menn senior viser hvor nær land man padlet for å unngå strøm
Tetfeltet i Menn senior viser hvor nær land man padlet for å unngå strøm

Publisert

i

,

av

Stikkord: