Ullern bydel på besøk i OKK!

 • imageAktivitetsnivået på OKK-bryggen var på topp da Ullern Kultur- og oppvekst komite nylig kom på befaring til OKK.

.

imageVærgudene viste seg fra sin bedre side med gløtt av ettermiddagssol etter høljende regnskur tidligere på dagen.

Formann i OKK, Sveinung Oftedal, leverte medlemmene i komiteen en imponerende presentasjon av Oslo Kajakklubb. Flere av våre unge eliteutøvere var også til stede under presentasjonen og talte varmt om satsing og treningsmulighetene i OKK. Det er bare en ting å si… Oslo Kajakklubb er virkelig en idrettsklubb vi alle kan være stolte av!

Som de fleste vet, ble Oslo Kajakklubb Årets Idrettslag i 2014. Klubben har vært lokalisert i Bestumkilen siden 1931 og er nå en klubb med tilbud til alle – unge, voksne og godt voksne. Aktivitetstilbudet er både høyt og har bredt et gjennom hele året – og bedre skal vi bli!

Hovedtrekk i Oslo Kajakklubbs arbeid omfatter bl.a. et helhetlig styringssystem som i dag omfatter visjoner og mål, en langtidsplan og en trygg økonomistyring – altså viktige og nødvendige styringsverktøy for at en klubb med rundt 2000 medlemmer skal kunne drives på en forsvarlig måte. De fleste aktivitetene i dag er medlemsfinansiert, og OKK bidrar kontinuerlig med nye utviklingsprosjekter for å skape verdier og aktiviteter i en by i stadig vekst. Samarbeidspartnere er viktige i planleggingen og utviklingen av nye aktiviteter og prosjekter.

Sveinung fokuserte på årets og kommende prosjekter som planlegges i OKK. I år har vi vært heldige og fått etablert nok en ny aktivitetsgren i klubben – kajakkpolo. I løpet av 2015 – 2016 jobbes det bl.a. med kampanjer for å skape et grønt idrettslag, nye arrangement og flere aktiviteter og kurs. Byggingsarbeidet i forbindelse med vedtatt nytt treningsrom/gymsal i verksettes også i høst. Forøvrig har det lenge blitt arbeidet for å få etablert en ro- og padlebane i Bestumkilen. Nå er det på tide med å få fortgang i denne saken! Innkjøp av redningsbåt er nødvendig ut fra all aktivitet som klubben i dag har, fra tilbud til mosjonister til utvikling av elitepadlere.

Etablering av et padletilbud med lokaler på østsiden av Oslofjorden og å jobbe for bygging av såkalte fleridrettsanlegg i Bestumkilen som et ledd i byutviklingen, er også på programmet de neste 10 årene.

Når det gjelder nytt treningsrom/gymsal planlegges det nye og spennende aktiviteter når bygget blir ferdigstilt våren 2016:

 • Det blir bedre treningstilbud for barn og ungdom – med basistrening og sirkeltrening og lek
 • Det er ønske om å etablere nye treningsgrupper; bl.a. lekbasert allidrett for små barn, skolefritidstilbud, sommerskole og treningsgrupper for pensjonister.
 • I tillegg blir det samlinger med nasjonal bredde, åtoppsamlinger og fagseminarer (utdanning/førstehjelp, etc). OKK har faktisk hatt 8 utøvere i VM i 2015 – en utrolig bragd av en idrettsklubb!

Oppsummering/konklusjon:

 • OKK kan skape et enda bedre tilbud for bydelen og for hele Oslo.
 • Vi ønsker flest mulig velkommen til å oppleve padleglede.
 • Kyststi foran klubben er umulig – kyststi i bakkant vil gi turgåere og andre tilgang til sjøen og opplevelse av livet i klubben.
 • OKK ønsker fortgang i prosjektering av en ro- og padlebane i Bestumkilen.
 • OKK er med og tar sin del av ansvaret for å oppfylle Oslos nye klimamål – Klubben har i år i verksatt en aksjon for «sykle-gå-kollektivt til klubben»
 • MEN….En bedre parkeringsløsning må etableres i forbindelse med bygging av ny sykkelbane utenfor vår klubb.

For dere som er interessert i å se nærmere på Sveinungs presentasjon kan dere klikke her.

 


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

2 kommentarer til “Ullern bydel på besøk i OKK!”

 1. Elizabeth H. Glad avatar
  Elizabeth H. Glad

  Hei Erik! Jeg har gitt beskjed til teknisk ansvarlig for kamera og datautstyr i OKK. Vet at det jobbes med saken!

 2. Erik avatar

  Kamra ut mot brygga har hengt seg opp det står på det samme bilde hele tiden .