Bronse til Eivind i World Cup

Eivind Vold - OKK
Eivind Vold – OKK

Eivind viste sterk padling på 5000 m K1 under World Cup i Racice i Tsjekkia og tok steget opp på pallen. han ble kun slått av storpadlerne Ken Wallace (Australia) og Max Hoff (Tyskland). Her viste Eivind virkelig sitt internasjonale potensiale.

Nedenfor har NPF’s Lavrans Eikje skrevet om hvordan det gikk på de øvrige distansene hvor tøvere fra OKK deltok:

K-1 Herrer 1000 m:

Eivind Vold (OKK) padlet fredag morgen forsøksheat hvor han kunne kontrollere inn til en semifinaleplass. I semifinalen fredag ettermiddag åpnet Eivind løpet veldig bra, men på midtpartiet tapte han en del til teten. En sterk avslutning de siste 250m gjorde allikevel at han kvalifiserte seg til C-finalen. I C-finalen lørdag formiddag var målet å kjøre sterkere på midtpartiet av løpet, noe Eivind delvis klarte. Men avstanden var litt for lang opp til teten når han satte inn sluttspurten og havnet dermed på 5. plass.

K-2 Herrer 1000 m:

Daniel Salbu (Fana) og Lars Hjemdal (OKK) padlet et ok forsøksheat fredag formiddag og kvalifiserte seg til semifinalen. Der møtte guttene mange sterke båter men padlet et bra løp og sikret seg en plass i B-finalen lørdag. I B-finalen padlet igjen guttene et veldig bra løp og kom i mål som nr 3, klar fremgang fra forrige helg!

K-2 Herrer 200 m:

Elling Oftedal (OKK) og Jon Smebye (OKK) padlet fredag formiddag forsøksheat på 200 m. det ble et ok løp med en god start hvor de etter hvert tapte noe til resten av feltet, men klarte å kvalifiserte seg til semifinalen. I semien fikk gutta en dårlig start men kom etter hvert inn i en god rytme. De padlet veldig bra resten av løpet og sikret seg en plass i B-finalen. I B-finalen lørdag åpnet guttene bra de første 100 m, men fikk så en del turbulens i båten som gjorde at den beveget seg mye opp og ned. De tapte dermed en del til feltet og kom i mål til 9. plass.