En vellykket Vårsamling!

OKK´s Havpadlere på Vårsamling 2016!
OKK´s havpadlere på Vårsamling 2016!

Oslo Kajakklubbs årlige Vårsamling ble i år gjennomført 1.mai-helgen på Hvasser. Arrangementet var også denne gang en knallsuksess fra begynnelse til slutt!

.

Gruppeinformasjon før avgang
Gruppeinformasjon før avgang

Tidlig fredag morgen våknet mange av oss i Oslo og omegn til snødekte veier. Flere vurderte nok om de måtte holde seg hjemme da vinterdekkene forlengst var byttet ut med sommerdekk. Heldigvis smeltet snøen utover morgentimene på hovedveiene,  og værgudene viste seg etter hvert fra en bedre side. Utover dagen dukket solen opp og det ble en fin, men fortsatt kjølig ettermiddag nedover til Hvasser.

Ingen som befant seg på –  eller i nærheten av E18 var i tvil om at et større kajakkarrangement var på trappene denne helgen. Bil etter bil med fargerike kajakker på biltakene var å se nedover mot Vestfold.

Glade OKK-padlere!
Glade OKK-padlere!

Nærmere 70 entusiastiske, våryre, ivrige og engasjerte havpadlere meldte sin ankomst på Hvasser Motell utover fredagskvelden. Alle som kjenner en “ekte” havpadler vet at Padletreff betyr full-lastede biler proppfulle med all verdens kajakkutstyr, duppeditter og stæsj – og overfylte bæreposer med gode matvarer, drikke og knask. Oslo Kajakklubbs årlige Vårsamling  er intet unntak, og mat og drikke deles rikelig med gamle og nye bekjentskaper.

Vel framme på Hvasser Motell ventet servering av hjemmelaget varm ertesuppe og kvalitetsbrød fra bakeri. Inger Spangen i arrangementskomiteen hadde kjøpt inn over 30 poser med frosne grønne erter (hva tenkte kassedamen, mon tro???…) og kokt en fenomenal suppe som ble fraktet i plastposer med bil ned til Hvasser.

Inger Spangen
Inger Spangen

Både suppe og brød smakte fortreffelig. Mange forsynte seg både 3 og 4 ganger. Redaktøren så plutselig for seg OKK´s entusiastiske havpadlere neste morgen – over natten forvandlet til astronautlignede vesener i sine “oppblåste tørrdrakter” kjempe seg inn i de plutselige alt for trange cockpitene – etter inntak av kveldens  gode ertesuppe…

Lørdag morgen våknet alle til øsende regn og vind. Kl 10:00 var det full aktivitet nede på stranden med pakking av kajakker og diverse informasjon om dagens ulike aktiviteter – kort og lang tur, grunnkurs, teknikk-trening, bølgelek, etc. etc.

Dyktige turledere godt forberedt for dagens aktivitet!
Dyktige turledere godt forberedt for dagens aktivitet!

Før avgang var det kontroll av alle glidelåser i tørrdraktene. Mange får seg en aha-opplevelse ved velt fordi glidelåsen i tørrdrakten ikke har vært lukket ordentlig…

Ut på ettermiddagen hadde energibunten VeltePetter planlagt en konkurranse nede i strandkanten, Men selv for entusiastiske havpadlere finnes det en grense etter mange timer ute i kontinuerlig regn og blåst ….  Konkurransen ble avlyst… varm dusj og god drikke og tilbehør var uimotståelig for garvede, men frosne havpadler-skrotter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gamle og nye bekjentskaper rundt middagsbordet

Utover lørdagskvelden var det tradisjonell grilling av medbrakt mat. Menyvariasjonen er stor og man ar seg stadig imponere over  kokkeleringskunstene til padlerne. Fra redaktørens inntog i padleverdenen for 20 år siden, har det skjedd en enorm utvikling i matkulturen innen kajakkpadlermiljøet – fra Toro posesupper og gryteretter til marinerte biffer, fiskeretter og avanserte salater og annet tilbehør… Er det noe mange havpadlere kan, er det å nyte god mat og drikke i hyggelig lag! Utover kvelden var det også duket for underholdning – og flere skjulte talenter ble avdekket:

Oppvarming i striregn før turavgang lørdag
Oppvarming i striregn før turavgang lørdag

Munnharpe, dikt, vitser og morsomme historier bidro til å heve en fra  før høy stemning!

Søndag forbarmet værgudene seg over Vestfold med strålende sol og noen grader varmere lufttemperatur! En ny dag med nye turer, bekjentskaper og aktiviteter!

Mye skal justeres før avgang - smidighet er et must!
Mye skal justeres før avgang – smidighet er et must!

Ut fra tilbakemeldingene på Havpadlernes Facebook-side har det vært mange fornøyde deltakere på årets Vårsamling!

En stor takk til arrangementskomiteen for flott innsats som bidro til at Oslo Kajakklubbs Vårsamling nok en gang ble en stor suksess! Det er et betydelig arbeid som ligger bak et så stort og variert arrangement. Også forberedelsene rundt Helse – Sikkerhet og Miljø (HMS) var svært godt koordinert av OKK`s HMS-sjef Erlend Haraldsvik – bl.a. i forhold til det lokale redningsapparatet – og internkommunikasjon arrangementskomiteen og aktivitets- og turlederne seg i mellom. En minnerik helg!

Tekst og foto: Elizabeth H. Glad

 


Publisert

i

av

Stikkord: