Kort rapport fra Lavterskeltur pinsehelgen 2016

Flott teltleir for deltakerne på OKK´s Lavterskeltur
Flott teltleir for deltakerne på OKK´s Lavterskeltur

En gjeng ivrige padlere, alt fra erfarne til mindre erfarne til ganske uerfarne, møttes på OKK 1.Pinsedag. Vi skulle ut på lavterskeltur og den langsomme og helt stressfrie pakkingen satte liksom standarden for turen.

.

Kart[1]
Padleruten på Lavterskeltur mai 2016
Etter tilpasning av båter og en hilserunde var 14 glade padlere på vannet. Gruppen ble ledet av Einar og Inge, og målet var Borøya utenfor Sandvika. Det var solskinn og ganske varmt, godt med medvind og vi hadde om lag 10 km foran oss.

Først etappe gikk til Rolfsbukta. Underveis viste det seg at to hadde glemt spruttrekk. Linda som var den mest erfarne av oss, padlet raskt tilbake til OKK for å hente ekstra trekk. I mellomtiden fikk resten av gruppen innføring i padleteknikk på land i Rolfsbukta, Einar var instruktør. Resten av turen til Borøya var rolig og uproblematisk.

Ivrige OKK-padlere på vei til Borøya
Ivrige OKK-padlere på vei til Borøya

Det var godt å komme forbi de meste kjente områdene mellom Bestumkilen og Fornebu/Snarøya – og å padle i litt mer (for noen av oss) ukjent farvann. Vi kom til sørvest siden av Borøya rundt middagstid og gikk i land der. Einar hadde allerede sjekket ut at dette var et bra sted å campe – og at det var nok ved der til bålbrenning. Vi var ikke alene, det var mange seilbåter og noen småbåter i bukten, og flere barnefamilier som campet. Men ikke noe problem, det var plass nok til alle.

Vi fant et bra område til telt/lavvo/madrasser/hengekøyer, og en perfekt liten strand til kveldsbål. Der ble det bål og matlaging, og det var mye mer enn pølser som ble grillet for å si det sånn. Høy gourmet-standard på denne gjengen, og veldig god stemning utover kvelden.

13237756_10154273612366392_49633169388011018_n[1]Det ble en kjølig natt, noen frøs, men de fleste sov godt og lenge. Neste morgen var det frokost (ganske høy gourmet faktor her også…) og nistesmøring på stranda. Sola varmet, vinden hadde løyet og det ble morgenbad på halvparten av oss. Vårlige 10-12 C i vannet.. Den sprekeste, irske Gordon, svømte over halve fjorden før han han skjønte poenget med å snu. Hjemover delte gruppen seg i to. Flertallet padlet rundt Brønnøya før de vendte hjemover. Linda ledet an for de av oss som måtte raskere hjem. Vi tok en liten snarvei på sørsiden av Ostøya og hjemover via Kongshavn. Det var helt perfekt «padleføre», mild medvind og skyfri himmel.

En helfrelst kajakkpadler!
En helfrelst kajakkpadler!

Flere angret på valget av tørrdrakt, og vi i våtdrakt kunne brette opp ermene. Det var rett og slett skikkelig sommervær og herlig å være på sjøen!

Tusen takk til turlederne Einar og Inge!
Tusen takk til turlederne Einar og Inge!

Tusen takk til alle for en strålende Lavterskeltur! Det er ingen sak å hive seg rundt og være med neste gang når det er så enkelt – og ikke minst hyggelig! Håper det ikke blir lenge til!

Tekst: Marianne W. Hille og Foto: Einar Knutzen med deltakere


Publisert

i

av

Stikkord: