Oslo Kajakklubb tok sølv i NM Kajakkpolo 2016!

OKKs sølvvinnerlag
OKK`s Oppmann Kajakkpolo; Attilio Dell`Arte spretter champagnen for sølvmedaljen! Foto: Elizabeth H. Glad

OKK Kajakkpolo gjorde en kjempeprestasjon i årets NM i Kajakkpolo helgen 25.06 – 26.06.2016. OKK tok glatt sølvmedaljen i årets NM og var kun en hårsbredde fra å kapre 1.plassen i mesterskapet!

.

Full konsentrasjon hos OKK`s Kristian Jørgensen
Full konsentrasjon hos OKK`s Kristian Jørgensen. Foto: Elizabeth H. Glad

Oslo Kajakklubb var arrangør sammen med Norges Padleforbund. Arrangementet ble holdt på Sørenga Bad i Oslo. Lørdag kl: 10:00 startet kampene mellom de 6 påmeldte kajakkpoloklubber. Kampene varte helt til kl.18:00. Værgudene kunne ikke ha vist seg fra en bedre side med fantastisk sommervær fra morgen til kveld. Søndag høljet regnet ned, men kampgløden var det derimot ingenting i veien med!

Oppmann Kajakkpolo Attilio, OKK, i dommerrollen
Oppmann Kajakkpolo Attilio, OKK, i dommerrollen. Foto: Elizabeth H. Glad

NM Kajakkpolo 2016 ble en kjempesuksess fra begynnelse til slutt! For et engasjement og innsats fra toppmotiverte spillere!

Når det gjelder Oslo Kajakkklubbs egen kajakkpololag – gjorde de en imponerende innsats. Her var det en «fight to the bitter end».

Først i fjor vår ble det etablert en ny kajakkgren i Oslo Kajakklubb – kajakkpolo. Attilio Dell`Arte ble oppmann og trener for Kajakkpololaget. Det er bare å gi seg over et så fremragende resultat etter kun 1 år med trening!

For undertegnede, ble helgens NM 2016 et spenningsdrama fra begynnelse til slutt. Førsteinntrykket ett år tilbake i tid, var at kajakkpolo var en nokså kaotisk og «rotete» sportsgren. Kavende armer og kajakkårer som pekte i alle retninger, små miniatyr-kajakker,  hoder med hjelmer med ansiktsgitter, kajakker som veltet – kajakker i skjønn forening både på kryss og tvers…. og en vollyball …. For en uinnviet – et fullstendig kaotisk sammensurium….

IMG_9879
Foto: Frank Meissner

Etter imidlertid å ha sett det profesjonelle spillet som forløp under helgens NM – var det ikke annet enn å gi seg helt over til spillernes høye tekniske nivå og spillekunnskap som for det meste foregikk i et forrykende tempo foran – og fram og tilbake mellom målstativene på vannet. Kajakkpolospill på dette nivået er uten tvil MYE mer spennende enn Fotball EM – som har preget våre flatskjermer flere uker i strekk…. Hadde webredaktøren vært 30 år yngre, er det nok kajakkpolo-grenen som hadde fristet til videre satsing. Her har man alt – lagspill, balansekunst, ballspill, rulleteknikk, strategitenkning og spilletaktikk. Kort oppsummert – en kjempespennende gren innen kajakksporten som definitivt er på frammarsj i Norge. Oslo Kajakklubb har forøvrig nylig etablert et tilbud til ungdom som ønsker å prøve seg i kajakkpolo.

Så over til resultatene fra årets NM i Kajakkpolo 2016: NM 2016_Results. Som vi ser, kom TKK Trondheim på 1. plass (Gull), OKK Oslo på 2. plass (Sølv) og TSI Tromsø Orcas (Bronsje). Hvilket lag og hvilken spiller scoret mest? Her kan du se oversikten: Grupper og Scoringer.

OKKs Oppmann Kajakkpolo Attilio Del´ Arte har oppsummert antall skåringer under NM 2016 slik:

  • Totalt 156 skåringer – i gjennomsnitt 7 per match
  • Best angrep: OKK med 42 målskåringer
  • Beste målskårer: Franco Feci fra OKK – med 20 skåringer
  • Jonny Haugen (Larvik) følger med 13 mål, Stefan Otto fra TKK Trondheim med 11 skåringer

Til slutt: En stor takk til både arrangementskomiteèn og sekretariatet for et meget bra planlagt og gjennomført dugnad! Uten denne innsatsen hadde ikke NM 2016 Kajakkpolo blitt et så på alle måter vellykket arrangement!

Følg med på www.okk.org. Det kommer mer oppdatert informasjon fra NM Kajakkpolo 2016 – og flere spennende bilder etter hvert!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Publisert

i

,

av

Stikkord: